RadioVisie

  • .
    .

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Van de nood een deugd maken’, heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens het ontbreken van sportwedstrijden, het corona-nieuws viert daarentegen hoogtij. Tja, als er nu niet over wordt geschreven, wanneer dan wel. Datzelfde corona-nieuws zorgt ook bij ons voor extra veel berichten. Vandaar dat we vandaag ‘Het Ochtendblad’ van weleer maar weer eens van uit de onderste lade gehaald hebben, om de avondeditie enigszins te ontlasten. Om 16:00 uur is er alweer een volgende aflevering!

Met de wind uit de goede richting, moet het lukken

Normaal had de Radio 2 Eregalerij op 19 maart moeten plaatsvinden, maar door het coronavirus ging dat feestje uiteraard niet door. De Grootste Familie heeft nu een nieuwe datum gevonden: het wordt donderdag 24 september. De tickets blijven geldig. Dit jaar worden Soulsister en Wouter Van Belle gevierd tijdens de Eregalerij. Jan Leyers was zondagochtend nog bij presentatrice Christel Van Dyck te gast in het programma ‘De Rotonde’ toen het nieuws bekend werd gemaakt. “Ik schrijf de datum al in potlood op. Eén van de virologen zei deze week dat we nog tot 2021 af en aan die maatregelen zullen moeten invoeren, vandaar. (lacht) We zullen er zijn!” (BVP)

Waar Theo opdook was het ‘fotofeest’

Als er één persoon is die prachtige foto’s heeft gemaakt, meestal zwart-wit, van het offshore radiogebeuren in de jaren zeventig, dan is het wel Theo Dencker (foto bovenaan) uit Hamburg. Overal waar mensen uit de wereld van de ‘zeezenderij’ opdoken, was hij erbij met zijn professionele apparatuur. Anders trok hij er zelf wel naar toe. Vaak vergezeld van schitterende zelfgemaakte bordjes, die meteen het ‘lijdend voorwerp’ een naam gaven. Hans Knot heeft veel van zijn prachtige werk gescand en Martin van der Ven maakte enkele speciale pagina’s van zijn werk die nu in het Offshore Radio Photo Archief, te bewonderen zijn.

Studio Corona, omdat we hier samen doorkomen

Studio Corona is een programma van radio M fm en Eclips TV met informatie, interviews en duiding. De vlag dekt de lading. Elke ochtend, van maandag tot en met vrijdag met Geert Van De Velde en Dirk Van Brabant (foto rechts). Geert Van de Velde: “Naar aanleiding van het Coronavirus ben ik als presentator tijdelijk werkloos. Hierdoor heb ik onverwachts veel vrije tijd en die wil ik nuttig besteden. Daarom ben ik terug in de huid gekropen van mijn vroegere hobby, radiopresentator. Ik ben begonnen met dit programma met als hoofddoel ervoor te zorgen dat de risicogroepen – bejaarden, alleenstaanden, personen in quarantaine – niet geïsoleerd geraken. Samen kunnen we hen een hart onder de riem steken door massaal berichtjes te sturen naar geert@radiomfm.be. Wie liever zijn/haar berichtjes live overbrengt, kan elke ochtend tussen bellen naar de live studio op het nummer 054 /417. 234.” (TB)

Elk uur is er op radio M fm het nationale Belga nieuws, op het half uur brengt de lokale redactie het regionieuws.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming... wegens Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx