RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Er komt weer (sport)leven in Radio 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De sportliefhebbers bleven de afgelopen maanden noodgedwongen op hun honger zitten, maar de volgende weken trekt het sportleven zich wederom op gang om in september en oktober weer helemaal op topsnelheid te komen.

Sporza volgt alles op de voet en brengt in augustus en het najaar uitgebreid verslag uit van het vaderlandse en het internationale voetbal, een hele rist grote wielerrondes en –klassiekers (voor mannen én vrouwen), en allerlei andere sporten.

Op Radio 1 hoeft de luisteraar niets te missen van de belangrijkste koersen. Zo is er op 1 augustus een verslag van de Strade Bianche (vanaf 18:00 uur), op 8 augustus volgt men al vanaf 15:00 uur Milaan-Sanremo en een week later zijn er op 15 augustus vanaf 16:00 uur flitsen van de Ronde van Lombardije. Christophe Vandegoor en/of Carl Berteele zorgen voor het commentaar.

Wie aan de Ronde van Frankrijk denkt, zegt Sporza Tour op Radio 1. Dagelijks een verslag van de Ronde van Frankrijk, van 29 augustus tot en met 20 september. Op weekdagen tussen 13:00 en 19:00 uur. Met naast al het Tournieuws ook een flink pak duiding bij de andere actualiteit van de dag. In het weekend is men er van 13:00 tot 18:00 uur. Gert Geens en Ruth Roets presenteren op weekdagen, Gert Geens en Bart Schols zijn op post in het weekend.

Op de laatste dag van de Tour begint ook al het WK wielrennen in Zwitserland, met de tijdrit bij de profs. Het weekend erna is er een verslag van de wegrit bij de vrouwen (zaterdag) en de mannen (zondag). De voorjaarsklassiekers kregen een plek in het najaar en ze zijn ook allemaal te volgen op Radio 1.

Christophe Vandegoor, Carl Berteele, Gert Geens en Ruth Roets

Ook de bal gaat weer rollen

Op Radio 1 begint de reguliere voetbalprogrammering van Sporza in het eerste weekend van augustus met de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. De commentatoren zijn Tom Boudeweel, Eddy Snelders en Bert Sterckx. Een dag later strijden OH Leuven en Beerschot om promotie naar de hoogste klasse. Bert Sterckx is de commentator aan Den Dreef.

Op 3 augustus begint het tweede seizoen van ‘De Tribune’, het wekelijkse praatprogramma op maandagavond. Tom Vandenbulcke en David Naert ontvangen telkens twee gasten om te discussiëren over de heikele thema’s in het voetbal, het wielrennen en andere sporten. Elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur, ook te beluisteren als podcast.

In het weekend van 8 en 9 augustus begint de nieuwe competitie in de eerste voetbalklasse. Elke wedstrijd krijgt een apart tijdsslot en dus wijzigen ook de uitzenduren van Sporza. Op zaterdag is er voortaan al om 16:00 uur een verslag, en op zondag wordt de uitzending afgetrapt om 13:00 uur. De wedstrijden om 20:45 uur op vrijdag- en zondagavond, worden alleen uitgezonden als er een ploeg uit de G5 of Antwerp speelt.

Vanaf september volgt Sporza Radio ook de Belgische clubs in de voorrondes en de groepsfase van de Champions League en de Europa League. En dit najaar doet Sporza op Radio 1 ook verslag van de wedstrijden van de Rode Duivels in de Nations League, telkens met commentaar van Peter Vandenbempt en Eddy Snelders.

In december is er ook nog het EK turnen met Nina Derwael. Weliswaar onder voorbehoud. 

Tom Boudeweel, Bert Sterckx, Tom Vandenbulcke en David Naert


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Sterke spurt van Sporza, maar Qmusic blijft op 1

Social media en Instagram rankings oktober 2019 PUB, het Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, Lees verder

Nieuwe Sporza logo een kopie?

Magali Sibille en Marc Hallez waren twee van de drie initiatiefnemers van S.televisie, één van Lees verder

Ook Stijn Vlaeminck verlaat StuBru (video)

Gisteren kon u in Blad 530 nog lezen dat DJ Lefto aka Stéphane Lallemand, opstapt Lees verder

Radio 1: info-programma’s krijgen nieuwe presentatoren

Na de zomervakantie wordt een carroussel van presentatorenwissels in gang gezet bij Radio 1. Niet Lees verder

Radio 1: ‘De Ronde’ was toch in Vlaanderen

Om de teleurstelling en het verdriet van de wielerfans door het uitstellen van dé bekendste Lees verder

Koen Fillet ruilt VRT voor schildersatelier (en podcasts)

De Radio 1-presentator verraste dinsdagnamiddag de mediawereld en zijn volgers met het bericht dat hij Lees verder

Radio 1: de begrafenis van Queen Elizabeth

De uitvaart op maandag 19 september wordt ook rechtstreeks uitgezonden op Radio 1. De plechtigheid Lees verder

Het radionajaar van 2022: Radio 1

Geen spectaculaire wijzigingen bij de informatiezender van de VRT, maar wel enkele nieuwe programma's.

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx