RadioVisie

  • .
    .

Er is ‘leven’ op de 107 in Antwerpen

Sinds kort is er ‘leven’ op de 107 in Antwerpen Stad (en een beetje verder). De FM-frequentie (25 Watt) die toebehoort aan A-Town. Wat valt er te beleven? Khalid Naciri (foto – rechts), beter bekend als DJ KHLR, is de bedenker van dit nieuwe project. Hij gaf gaf graag extra tekst en uitleg. 

A-town is zeker geen traditioneel station. Non stop muziek wordt afgewisseld met degelijk gepresenteerde shows en er is stadsnieuws te horen. Lijkt dat wel eerder traditioneel, dat is het toch niét zegt Khalid: “Dat brengen we allemaal volledig anders. Platen aankondigen, lokale hitlijsten en standaard programmatie zijn zaken waar ik helemaal anders naar kijk. Ik ben meer voor niet alledaagse kwalitatieve muziek die je bij ons ontdekt en informatie op maat van de luisteraar dat momenteel een gat vult in het Antwerpse radiolandschap”. 

Het format deed ons terugdenken aan UNDR, de opvolger van TOPradio op 106.3 FM in Antwerpen. Maar dat is blijkbaar iets te kort door de bocht. Khalid verduidelijkt: “Met UNDR vergelijken is begrijpbaar maar in de verste verte ook niet. UNDR maakte duidelijk radio voor een specifieke doelgroep en was toen als nieuwkomer, ook net zoals als wij nu met A-town, helemaal anders. We trekken in mijn ogen toch een duidelijk bredere kaart zowel inhoudelijk als muzikaal.

De A van A-town staat voor Antwerpen en Anders, wat in principe de volledige lading zou moeten dekken. Qua adverteerders zijn er al discotheken, maar lopen er eveneens campagnes van de stad voor de winter in Antwerpen, de Zoo, Kinepolis, Jaguar,  Landrover, Mercedes… De officiële kick-off volgt binnen zeer afzienbare tijd. Naast een openingspagina op de website is er ook een summiere Facebook-pagina. (TP & BGO)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Mediawatcher
Mediawatcher
4 januari 2019 - 09:43 09:43

Een beetje verder? 25 watt directief vergund maar met minstens een tienvoud aan power te ontvangen tot ver in regio Waasland en daar een andere lokale te storen en aan de andere kant tot in de Kempen en hier in Putte te ontvangen. A-town stoort RGR en RBS op de 107.0 Het broertje van dezelfde eigenaar DV, nl. Radio Stad blaast tot in de studio van Radio Land Van Waas.

Bart
Bart
3 januari 2019 - 00:09 00:09

Offtopic maar leuk die foto… was mijn eerste radio-cassette player.

Mediawatcher
Mediawatcher
30 december 2018 - 22:18 22:18

25 Watt? Zet daar maar een nul achter. Khaled is maar stroman van Dave Verdonck van FG.

mil
mil
30 december 2018 - 12:16 12:16

Ja,komt luid en duidelijk binnen…

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx