RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Enkaavee brengt carnaval via Radio Ninove

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na het succes van vorig jaar, start Enkaavee, de Ninoofse carnavalsradio “mè nen ‘oek af”, vanaf vanavond (vrijdag 7 januari) met een dagelijks, avondvullend programma, ook op FM. Radio Ninove (95 mHz) geeft de carnavalisten een stem in de Ninoofse ether.

De Ninoofse carnavalradio is nog maar aan haar derde editie, maar heeft er intussen al een hobbelig parcours opzitten. In 2020 startte dit initiatief via de ontkoppelde Ninoofse frequentie van radio MIG, maar dat ontkoppelen zorgde voor een (onnozel en onnodig) conflict met de Vlaamse Regulator voor de Media. Vorig jaar beperkte Enkaavee zich hierdoor tot onlineradio, maar in de loop van 2021 startte Radio Ninove en die speelt maar wat graag gastheer voor de carnavalisten.

Het programma is elke avond vanaf 19 uur ook te horen via hun website, Facebookpagina en YouTube-kanaal, ook al kan Carnaval Ninove net als vorig jaar niet doorgaan. Voor de programma’s grijpt het team van enthousiaste carnavalisten terug naar de succesformules van vorig jaar, aangevuld met enkele nieuwigheden.

Zo start Enkaavee op maandag, dinsdag én woensdag met “Wie is Wie”, met de onbekende carnavalist. Nadien volgt “De Ninofse Skoelbank”, waarin jullie weer heel wat te weten zullen komen over Ninove in het algemeen, carnaval of het Ninoofse dialect.

Op dinsdag is “Het Joeër Van” terug. Deze keer niet per se met de prins van het te bespreken jaar, maar wel met mensen die toen 18 jaar werden én hoe zij carnaval als 18-jarige beleefden.

Woensdagavond gaan ze op zoek naar “Het verhaal achter het lied”, een zoektocht naar mensen die al dan niet veel carnavalsliedjes schreven: wie zijn ze, wat drijft hen en hoeveel oorwurmen willen ze Carnaval Ninove nog schenken?

Op donderdag is de volledige avond een “Kaffeeklasj”, een programma voor en door vrouwen. De rode draad dit jaar is “oos Nienofs DNA”.

De vrijdagavond wordt gevuld met het nieuwe “De Stoekerkes”, een programma vol verrassingen, intriges, roddels, achterklap, laster, meningen en dit alles ‘mè nen oek af!’ Nadien is er nog “DJ’s in the mix“, waarbij ze dit jaar ook de minder bekende maar daarom niet minder beruchte DJ’s uit Ninove én omstreken laten draaien.

Zaterdag is er met “Kvraaghetaan”, waarbij je dus niet alleen plaatjes maar ook telefoonnummers, uitkeringen en subsidies voor het komend werkjaar kan aanvragen. Er is geen zekerheid dat ENKAAVEE alles kan oplossen, maar een neutraal luisterend oor bieden ze zeker! Nadien gaan ze verder met “Gigi Luisterdt” een volledig van de pot gerukt programma waarin niks zeker is, behalve dat ’t plezant wordt!

Zondag is rustdag… tenzij ze toch nog een ‘tof ideeke’ zouden hebben, maar dat horen jullie dan wel!


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 902: Platenkast, Taalfluisteraar, Primephonic

• De nieuwe Platenkast-gasten van Stefan Ackermans • Hoeveel Vlaamse liedjes draaien ze (intussen) in Lees verder

Blad 735: Fun radio, Enkaavee, TRL

En de winnaar krijgt een vakantiejob op de radio. Ninoofse carnavalsradio houdt de 'grote miniatuurstoet'. Lees verder

Blad 701: Enkaavee, Carnavalitis en United DJs

Niet via de ether maar wel online: carnaval in Ninove. Geen carnaval in Halle, maar Lees verder

Carnaval Ninove: geen stoet wel een radio…

Ook al werd enkele weken terug beslist dat Ninove, net als Aalst en Denderleeuw, geen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Blad 1553: Radio AVO, Goeiedag Radio, DRM

• Stichter van Radio AVO overleden • Wijkt Radio Omroep Aalst opnieuw voor Goeiedag Radio? Lees verder

Blad 1552: Radio Minerva, Spotify, RTL (video)

• Radio Minerva viert met Tramlijn 98 • Spotify verkoopt nu zelf advertenties in België Lees verder

Lokale radio langzaam terug naar… buiten

Radio PROS uit Heldergem trekt na drie jaar terug naar Nieuwpoort en herstelt daarmee een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx