RadioVisie

  • .
    .

Energy Hamburg wint voorlopig strijd om FM-frequenties

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In november 2019 werd bekend dat het Duitse Energy Hamburg, na een kwarteeuw, z’n FM-frequenties in en om de stad kwijt zou raken in 2020. Voorlopig is het tij gekeerd. De administratieve rechtbank van Hamburg heeft een voorlopige voorziening toegewezen, waardoor de zwarte panter mag blijven tot de bodemprocedure is afgerond. Het station zal hoogstwaarschijnlijk ook na 31 juli nog via FM uitzenden. 

In augustus van dit jaar loopt de huidige vergunning af en daarom moesten de frequenties opnieuw verdeeld worden. Groot was de verbazing toen Mediaregulator MA HSH (Hamburg/Sleeswijk-Holstein) besloot om de licentie niet opnieuw toe te kennen aan Energy, maar aan het alternatieve Flux FM uit Berlijn. Energy Hamburg diende daarop, bij de administratieve rechtbank, een zogenaamde ‘Eilrecht-Schutzverfahren’ in. Dit is een soort tijdelijke voorziening die moet voorkomen dat de zender in augustus inderdaad z’n FM-frequenties moet uitzetten.

De rechtbank had overigens geen kritiek op het besluit van de mediaregulator om voor Flux FM te kiezen. Wel blijven er twijfels of de aanvraag van Flux FM geaccepteerd had mogen worden door de mediaregulator want die was door slechts één van de twee directeuren ondertekend. De MA HSH heeft inmiddels aangekondigd de voorlopige voorziening aan te vechten bij de Hogere Administratieve Rechtbank. (radio.nl)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx