RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Energy Hamburg stapte naar de rechter

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hitradio Energy uit het Duitse Hamburg is naar de rechter gestapt omdat het z’n FM-frequenties moet inleveren. Middels een tijdelijke voorziening hoopt de zwarte panter te voorkomen dat in augustus de uitzendingen via de analoge ether ook daadwerkelijk gestaakt moeten worden.

In november 2019 werd bekend dat Energy na een kwarteeuw z’n FM-frequenties in en om Hamburg kwijt zou raken. In augustus van dit jaar loopt de huidige zendvergunning af en daarom moest er opnieuw verdeeld worden. Groot was de verbazing toen mediaregulator MA HSH besloot om de frequenties toe te kennen aan het alternatieve Flux FM uit Berlijn.

Eind vorig jaar heeft Energy Hamburg bij de administratieve rechtbank van Sleeswijk-Holstein een zogenaamde Eilrecht-Schutzverfahren aanhankelijk gemaakt. Dit is een soort tijdelijke voorziening die moet voorkomen dat het radiostation in augustus daadwerkelijk uit de ether moet. Wanneer de rechter een beslissing neemt, is nog niet bekend.

Energy Hamburg is sinds oktober 1995 via de frequentie 97.1 FM te ontvangen in de op één-na-grootste stad van Duitsland. Later kreeg de hitradio er nog enkele steunzenders bij aan de rand van de stad. Mocht Energy straks haar FM-frequenties af moeten staan, dan kunnen luisteraars alleen nog digitaal luisteren. Weliswaar niet meer naar de lokale editie voor Hamburg, maar naar de landelijke programma’s uit Berlijn, via DAB+ en internet. (radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx