RadioVisie

  • .
    .

En toen werd Nova+ plots Radio Saffier

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het mysterie rond de GCV EKW Media werd zopas nog wat groter. Nu blijkt dat sinds enkele dagen op de lokale frequentie 105.5 in Essen niet meer Nova+ maar Radio Saffier wordt uitgezonden. Maakt deze aloude naam na veertien jaar een comeback?

We hadden het donderdag nog uitgebreid over de GCV EKW Media, de exploitant van het lokale frequentiepakket 60 (105.5 in Essen 105.5 en 107.2 in Wuustwezel). De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legde deze vereniging twee boetes op, de eerste (1.250 euro) omdat de frequentie Wuustwezel (107.2) nog steeds niet in de lucht is en de andere (750 euro) omdat er al anderhalf jaar geen officieel administratief adres meer blijkt te bestaan.

Wellicht voelde men de bui al hangen, want blijkbaar werd achter de schermen al enkele weken gesleuteld aan een oplossing. Naar het fijne hebben we voorlopig het raden, maar sinds enkele dagen klinkt op de 105.5 in Essen wel degelijk Radio Saffier.

Het programma is momenteel non-stop met een mix van actuele hits en oudjes tot de jaren ’80, maar wel op het uur mét Belga-nieuws. Er zijn ook diverse reclamespots van handelaars uit Kapellen te horen, spots die je ook hoort bij Radio Totaal. Wat dan weer kan doen vermoeden dat Totaal het zieltogende EKW Media heeft overgenomen.

Radio Saffier zond in het verleden uit tussen 1983 en 2007 – weliswaar met onderbrekingen – vanuit Wuustwezel, eerst op 104.1 en later op 107.2. De naam heeft dus wel enige betekenis in dat stukje Noorderkempen. Ook het jinglepakket van destijds is opnieuw in gebruik. Overigens opmerkelijk want net over de Nederlandse grens, in Rucphen, heeft de plaatselijke lokale radio een ingezongen pakket met dezelfde vormgeving.

Er is ook een website, met stream, online via https://radiosaffier.be. Deze domeinnaam werd pas op 13 oktober vastgelegd, net als de variant met .com. Bizar is evenwel dat op die website staat dat er wordt uitgezonden op de frequenties 105.5 in Essen en 106.1 in Wuustwezel.

We mogen hopen dat de webmaster in dit geval gewoon foutief gebrieft werd, want de 106.1 in Wuustwezel behoort tot het frequentiepakket 61, dat een jaar geleden werd ingetrokken door de VRM. Voor zover ons bekend is er in Wuustwezel momenteel (nog) niets in de ether, niet op de 106.1 en ook niet op de 107.2, waar het signaal uiterlijk op 1 december in de ether moet zijn.

Het is ook onduidelijk of de naamswijziging al werd doorgegeven aan de VRM. De meest actuele update van de lijst van de lokale radio’s daar dateert van 25 oktober.

To be continued, ongewtijfeld…


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Corné Nieuwmoer (MOR)
Corné Nieuwmoer (MOR)
7 november 2021 - 09:41 09:41

Momenteel geen Saffier, niet op 105.5, 106.1 of 107.2.
(Kenwood KT-6040 met moxon of 1/4golf)

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx