RadioVisie

  • .
    .

En toen had men geen Fantasy meer (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

België Noord en België Zuid. Het CIM verdeelt al z’n metingen heel netjes in deze twee landsdelen. Luistercijfers, leescijfers en alles wat televisie betreft. Maar er is ook nog een… oost. Een regio waar we nauwelijks iets over kennen, weten en over schrijven. Ook wij dus. Het UK, Frankrijk en bij uitbreiding de rest van West-Europa lijken dichterbij. Een toch spelen zich ook in de oostkantons meldenswaardige radioverhalen af. Zoals dat van Fantasy Dance FM.

Gisteren, woensdag 26 februari zijn ze ermee opgehouden, uit onvrede, na een jarenlange strijd met het CSA. De druppel die de emmer deed overlopen voor het station met z’n thuisbasis in Raeren, was het feit dat het z’n prima 96.7 FM – waar met een kracht van anderhalve kilowatt kon worden uitgezonden – moest inruilen voor een plek op de FM-band waar men het niet mee eens was. Daarom werd gekozen voor de vlucht vooruit en kwam er na 35 jaar een einde aan Fantasy Dance FM.

° Lees verder onder de audio.

Het was niet de eerste keer dat het station z’n geliefkoosde frequentie dreigde kwijt te raken. Ook in 2011 hingen er al eens donkere wolken boven Fantasy. Uiteindelijk kwam er in 2012 toch een erkenning uit de lucht gevallen, voor een duurtijd van negen jaar. Naast de problemen met de frequentie, bleken er dit keer ook onvoldoende financiële reserves om een nieuwe FM-plek te promoten. Het nieuws kwam niet als een absolute verrassing. In de maand oktober van vorig jaar liet sterke man Udo Menke al weten dat het einde in zicht was. Al duurde het toch nog tot gisteren. 

Luisteraars vond men vooral over de grenzen. Met op kop Duitsland, niet onlogisch want daar woont een publiek dat dezelfde taal hanteert. Web- en mailadressen hebben zelfs een Duitse extensie. Maar ook in Belgisch en Nederlands Limburg waren er hele horden fans. En dat had men vooral te danken aan het vrij grote zendgebied (zie kaartje onderaan). Als laatste nummer werd om 19:30 uur ‘Hyper Hyper’, van de technoband Scooter, gedraaid. Op de 96.7 FM is nu Radio Contact Ostbelgiën te beluisteren. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Swen
Swen
7 juli 2020 - 22:22 22:22

erg zonde!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx