RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

En plots zit er nog een dolfijn in Yesterdayland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dagelijks komen er op onze redactie tientallen berichten voorbij. Met de blik op neutraal, lezen, oordelen en redigeren we het nieuws dat ons relevant lijkt voor publicatie. En heel af en toe is er een klein stukje dat ons in die mate blij maakt, dat we er op terug komen. Zoals we nu ook doen. Gisteren konden we melden dat ex-Contact Danny Debruyn opnieuw radio gaat maken. Generatiegenoot en mede oud-strijders van vele radio-oorlogen. Meer moet dat soms niet zijn…

De comeback van DDB  is al geweest, gisterenavond bij Yesterdayland (20:00-22:00 uur). Een radioproject dat gestaag aan de weg timmert en ons meeneemt naar de hoogtijdagen van de ‘vrije radio’. Die van het betere soort. Radiobroer BNL, Yesterdayland behoort tot dezelfde familie, pakt uit met Vlaamse artiesten die de schouders onder de zender plaatsen, YDL lukt het aardig om de link met het verleden stap voor stap te maken. Na Sacha Verhoeven, ooit nog hitparadejock bij Radio Contact, enkele maanden geleden, werd nu Danny Debruyn aangetrokken.

Stationmanager Benny Baeten verduidelijkt: “Met de hele ploeg proberen we elke dag weer dat gevoel van gisteren te brengen, net als tijdens het festival. Luisteraars die ons ontdekken voelen meteen dat we ‘de sfeer van toen’ willen laten her(be)leven. Dat doen we met ons format en onze jingles die door Lex De Groot helemaal retro geproduced zijn maar na drie jaar nog steeds brandend actueel klinken wat betreft sound. En we doen dat ook met onze deejay’s.” 

“In alle bescheidenheid durf ik te stellen ‘niemand draait zoveel retrohits als Yesterdayland’! Vandaar onze slogan ‘de hits van je leven’ en je zal merken dat we net zoals tijdens die ene festivaldag in Bobbejaanland het accent leggen op de 60’s, 70’s, 80’s en af en toe een zijstap zetten naar de 90’s. Als we over die laatste twee decennia spreken dan kom je automatisch Danny Debruyn tegen. Hij is steeds op en top dolfijn geweest. We zijn superblij hem te verwelkomen! Ik heb hem wel gevraagd of hij het blauw van zich af wilde schudden als hij bij ons zou beginnen (schaterlach), want ons logo heeft niets Contact-blauw in zich.”

Mooi geformatteerde radio

Yesterdayland heeft met een strak format ook heel veel weg van de zeezenders (jaren ’70) en de vrije radio’s die een decennium later hoogtij vierden. De horizontale programmering is heilig voor de zender. Soms wordt een uitstap gemaakt, ondermeer op zaterdag en zondag. Dan hoor je een uur 60’s (08:00-09:00) gevolgd door een uurtje seventies met Wim Vermeer en ’s avonds is het tijd voor Marc Huylebroeck (ook iemand met een Contact-verleden), met eighties tussen 19:00 en 20:00 uur. 

Benny Baeten eerder vandaag aan de telefoon : “Studio 45 is op vrijdagavond je afspraak met het hitverleden voor échte 45 toeren platen. Het is zoals we het in de vormgeving rond het programma hebben ingeblikt: ‘Het origineel klinkt alweer want we draaien ze nét zoals vroeger’ of ‘Het 45 toeren tijdperk herleeft in studio 45’. Met Danny halen we niet alleen een icoon binnen maar ook iemand met een pak muziekkennis. Ze worden haast niet meer geboren, de gasten die gebeten zijn door radio en vooral zichzelf verrijken met alle mogelijke info van artiesten en bands.” 

“En precies daar willen wij bij Yesterdayland het verschil mee maken. Al onze presentatoren zijn uit het goeie deejay-hout gesneden en hebben voldoende bagage om zowat elke aan- of afkondiging zo interessant mogelijk te maken. Van datgene de deejay’s te vertellen hebben over het popnieuws met Mike Duprez, we willen geloofwaardigheid creëeren in al wat we doen. En vooral, mensen moeten wegdromen en de tijd van weleer, toen ze pakweg 18 of 25 of 35 waren, her(be)leven. Dat is het DNA van het festival dat wij als radiomakers elke dag via de radio uitdragen”.

° Yesterdayland is in heel Vlaanderen te beluisteren via DAB+ en wereldwijd via Yesterdayland.online. Sedert enige tijd ook op FM in de regio waar de studio’s gevestigd zijn. 105.2 FM voor de Zuider- en Brabantse Kempen. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ludo
Ludo
14 juli 2021 - 17:08 17:08

Misschien dat niemand het opgemerkt heeft, maar 105.2 in Keerbergen staat al enkele weken uit. Geen YDL meer via FM. Wat is er aan de hand ?

Patrick Moedbeck
Patrick Moedbeck
16 juli 2021 - 17:12 17:12
Antwoord aan  Ludo

Jawel Ludo, eind juni viel eerst het signaal uit van Yesterdayland en een dikke week later werd de zender uitgeschakeld. Jammer!

Koen
Koen
1 augustus 2020 - 14:51 14:51

Niet onder de indruk. Had beter onder water gebleven. Klinkt als platte vrije radio van vroeger.

Soulman Vdb
Soulman Vdb
1 augustus 2020 - 23:07 23:07
Antwoord aan  Koen

Platte vrije radio,weet niet naar wat gezever jij nu luisterd,er zitten bijYDLheel getalenteerde DJ’s blijkbaar is u radio kennis niet zo schitterend

Koen
Koen
2 augustus 2020 - 12:54 12:54
Antwoord aan  Soulman Vdb

Yesterdayland vind ik op zich heel goed. Mijn opmerking ging over Danny. Ieder zijn smaak

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
1 augustus 2020 - 09:42 09:42

Yesterdayland lijkt wel een nieuw dolfinarium te worden………….

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx