RadioVisie

  • .
    .

En daar zijn de Soniq Awards weer

De Soniq Awards worden voor de derde keer georganiseerd. Het initiatief dat op zoek gaat naar de ‘Best in class’ radio- en audio-producties. Met deze nieuwe editie wil VIA – Belgische Vereniging  van de Audiovisuele Media – verder zoeken naar goede voorbeelden van eigen bodem en blijvend de markt inspireren. De winnaars krijgen hun trofeeën uitgereikt tijdens het Soniq event, dat in februari 2022 gepland wordt.

Er zijn vier categorieën. Eentje meer dan vorig jaar. Het gaat daarbij om de prijs voor ‘Best Branded Audio Content’, waarmee alle vormen van audio die door merken worden ingezet, bekeken worden. Dat kan zowel lineair als ‘on demand’ zijn. Podcasts, branded native audio content of zelfs branded radio stations.

De categorie ‘Best Use of Radio’ is enigszins bijgestuurd. Hier worden adverteerders bekroont die radio gebruiken als een hoeksteen in hun communicatie en dat op een originele, efficiënte en/of creatieve manier doen. De categorie ‘Best Innovation in Audio’ blijft ongewijzigd, waarbij nog steeds vernieuwingen bekroond worden in het brede domein van audio.

Tot slot zal er voor het derde jaar op rij aandacht zijn voor ‘Sonic Branding’, waar het drie jaar geleden allemaal mee begon. Door de toename van touchpoints in audio wordt het ontwikkelen van een herkenbare sonic branding immers steeds belangrijker.

Zowel creatieve bureaus, adverteerders, productiehuizen als mediabureaus kunnen een (beperkt en gratis) dossier indienen tegen ten laatste 27 januari 2021. Een jury van professionals zal zich eind januari over de oogst buigen en de winnaars kiezen. Meer info over deelnemen aan de Soniq Awards 2022 vindt u hier.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx