RadioVisie

  • .
    .

En daar is… ‘Mi Amigo Radio, de échte’ 

Gisteren, zondag 24 oktober om 16:00 uur kwam ‘Mi Amigo Radio, de échte’ online. Het gaat om een initiatief van vooral medewerkers van de iconische zeezender van weleer. Het station is gevestigd in Playa de Aro en richt zich tot de Nederlands sprekende inwoners van Spanje. Net als in de woelige jaren 70 is het badstadje aan de Costa Brava de thuisbasis van dit project. 

Programma’s zullen naast Nederlandstalig, ook in het Engels zijn. Het format is gebaseerd op de muziek uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, maar er is eveneens aandacht voor andere decennia en de actuele hitparade. Ook de commercials van toen komen voorbij. Het is vooral de bedoeling om het geluid en de sfeer van het station van toén te laten herleven. 

Naast tal van oud-deejays van de zeezender, stapten ook oud-medewerkers s van Radio Maeva mee in het project. Maeva gold in de jaren 80 als de opvolger aan land van de Vlaams/Nederlandse zeezender. Momenteel draait er een teststream. Een occasionele onderbreking is daarom niet uitgesloten. Aanstaande zaterdagochtend 30 oktober gaat Mi Amigo Radio, zoals het station officieel heet, echt van start met een feestelijke openingsshow van 10:00 tot 14:00 uur.  Heel wat bekende stemmen en medewerkers van weleer strijken dan neer op het oude ‘piratennest’.

Marc Jacobs, Maurice Bokkebroek, Ferry Eden, Ton Schipper, Bart van Gogh (Erik Beekman) Frans van der Drift, Eric Hofman, Marc Hermans, Theo van de Velde, Theo Debrabander en Steve Foster zijn alvast van de partij. In de loop van dit jaar komen er een aantal bekende namen bij. Andere oud-gedienden zoals Norbert, Bert Bennet, Johan Visser, Will Van der Steen, Frank van der Mast, Hugo Meulenhoff, Michelle… worden niet vergeten. Ook de stemmen van de inmiddels overleden deejay’s zullen te horen zijn. Zoals Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag en Haaike Dubois.

In de komende uren lanceert Mi Amigo Radio een eigen gratis APP met interactie, die gratis te downloaden is via de website. Een eigen Mi Amigo app volgt, die zal terug te vinden zijn in de stores van Apple en Android. Het station kan je nu al beluisteren via deze link (zoek het pijltje linksonder) en via TuneIn.com. In de komende dagen zal dit ook het geval zijn via V-Tuner en Radio.net. De obligate Facebook-pagina vind je hier. (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

13 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ron
Ron
26 oktober 2021 - 18:00 18:00

Ik heb ook mijn twijfels. Nieuwe muziek van nu is niet meer de muziek van de jaren 70 en 80. Dit vloekt nogal. Of je moet echt die artiesten draaien van vroeger die nieuw werk hebben zoals ABBA en hoorde zelfs ook Diana Ross voorbij komen. Maar dan versta ik daar zeker geen Jason Darulo onder en Rapper Donny en Rene Froger en Dua Lipa met Elton John. Dat is toch wel een beetje teveel. Dus ik zou echt je voornamelijk richten op classics. Dat is populair.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
27 oktober 2021 - 09:26 09:26
Antwoord aan  Ron

Hoorde onlangs nieuw werk van Diana Ross in de soulshow, alhoewel niet te vergelijken met haar vroeger werk, best genietbaar maar niet meer wauw…..
Pluk gewoon de beste hits van het ogenblik uit de Billboard hot 100 en de Britse hitparade
voeg daar wat Vlaams werk, liefst met zinnige teksten en Franstalig werk aan toe en vergeet ook de klassiekers niet van vroeger dan heb je kans dat het concept zal aanslaan.
Vergeet niet dat het grootste gedeelte van hun luisteraars zich tussen de 55 en 75-jarigen bevinden, dus mensen zoals ik, die de zeezenderperiode hebben meegemaakt en er soms
nog van dromen …….

Ron
Ron
27 oktober 2021 - 11:06 11:06
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Nee, denk dat dit ook niets gaat uithalen. Zenders zoals je beschrijft zijn er al veelvuldig. De classics zijn populair, dat zie je wereldwijd door nog meer nieuwe muziek te draaien ben je een station zoals er velen van zijn.

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
26 oktober 2021 - 13:48 13:48

Een beetje jammer dat verschillende stations zich voordoen als de echte Mi Amigo. Deze keer zijn het wel de boys uit het vroegere piratennest die de plak zwaaien. Playa de Aro maakt het plaatje wel compleet. Zo te zien is er heel wat radiotalent aan boord. Bij dezer veel succes gewenst om dit project te doen slagen. Ik stem af, jij ook ?

Paul
Paul
25 oktober 2021 - 20:16 20:16

Ik hoop dat eindelijk eens de monopoliepositie van De Mol en NPO op radiogebied doorbroken wordt.
Met zender, muziek en presentatoren die er voor de luisteraars zijn.
En dan niet alleen op internet, maar ook op DAB+.

Delrue Johan
Delrue Johan
25 oktober 2021 - 18:04 18:04

Veel succes toegewenst aan deze Mi-amigo.
Alvast klinkende namen aan boord!
Later misschien hopen op DAB+

eric
eric
25 oktober 2021 - 17:29 17:29

Leuk om te horen. Mooie muziek.
En, dat combineren van de muziek van toen en nu, vroeger deden ze dat toch ook?
Met de Flashbackshow. De nieuwe met de oudere?
Alhoewel, de nieuwe spreekt me niet zo aan. Veel te veel rommel.
Groeten Eric

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
25 oktober 2021 - 11:05 11:05

Afwachten of de combinatie van hits uit de jaren 70 zal werken met platen uit andere decennia en nummers uit de actuele hitparades, ofwel kies je voor een oldiesformaat ofwel voor actuele muziek, maar een combinatie van beide stijlen heb ik nog niet dikwijls zien werken……
Kijk er toch naar uit om de programma’s via mijn internettuner(via V-tuner) te kunnen beluisteren en ben toch benieuwd wie in de Engelstalige ploeg zal zitten van bekende namen (ex-Carolinedj’s) ?

Pascal VDM
Pascal VDM
25 oktober 2021 - 18:09 18:09
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Dit was toch ook zo bij de originele mi amigo. De actuele platen, top 50 werk en af en toe een gouwe ouwe..?

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
25 oktober 2021 - 20:47 20:47
Antwoord aan  Pascal VDM

Klopt Pascal, maar in de jaren 70 waren wij jonge veulens die naar hitparademuziek luisterden, tegenwoordig zijn wij ouwe knarren en die snakken niet naar de muziek van Jason Derulo…..

Pascal VDM
Pascal VDM
26 oktober 2021 - 08:55 08:55
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Hierin kan ik u natuurlijk niet tegenspreken. Hoewel ik naar diverse radiostations afwisselend luister blijft de hoofdnoot toch steeds de muziek uit de jaren zeventig. Keuze genoeg via de internetradio. Ben ook wel benieuwd maar met zo een reeks namen van top Dj’s zal dit toch een uniek geluid zijn denk ik dan. Ik kijk er in ieder geval naar uit !

PVM
PVM
25 oktober 2021 - 10:42 10:42

Leuk om horen, maar als het alleen op internet blijft zal het maar een beperkt aantal luisteraars hebben. Beter proberen op DAB+, dan kan het een “bom” worden. En wat hebben ze daar in Playa de Aro? Ik denk dat iedere deejay gewoon vanuit zijn eigen huisstudio de programma’s zal doorsturen.

Verbeke Francis
Verbeke Francis
25 oktober 2021 - 17:39 17:39
Antwoord aan  PVM

Ik ben vandaag ook naar de nieuwe Mi Amigo aan het luisteren wel leuk om terug te horen
maar zoals jij zegt als het enkel via internet zal te beluisteren zijn zal moeilijk zijn om
een grotere schare luisteraars te bereiken

Don`t copy text!
13
0
Deel hier gerust uw gedachtenx