RadioVisie

  • .
    .

Elkaar bedanken tijdens De Warmste Week

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Om het verschil te maken in dit bijzondere jaar

De Warmste Week bedankt in de dagen voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Ontdek wat Studio Brussel, Radio 2, MNM en Radio 1 in petto hebben van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december.

Studio Brussel bedankt met muziek

Studio Brussel bedankt iedereen traditiegetrouw met muziek. Met jouw verzoekplaat, jouw Beats of Love, zal je iemand op een bijzondere manier kunnen bedanken die voor jou in dit lastige jaar en in deze moeilijke periode het verschil maakt. 8 Studio Brussel-presentatoren draaien een week lang in duo Beats of Love vanop verschillende warme plekken in Leuven.

Michèle Cuvelier en Joris Brys, Eva De Roo en Sander Vandenhende, Fien Germijns en Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire en Max Vryens trekken langs twintig verschillende locaties in Leuven. Van de centrale gevangenis tot de brandweerkazerne, STUK en Gasthuisberg. Negentien warme plekken liggen al vast, naar plek nummer twintig gaat Studio Brussel tijdens De Warmste Week zelf op zoek. Leuvenaars kunnen hun straat nomineren als De Warmste Straat. Eén ervan wint op kerstavond een coronaproof miniconcert van Selah Sue. Voor de gelegenheid maakte de Leuvense artieste alvast haar eigen versie van ‘Beats of Love’ van Nacht Und Nebel.

Studio Brussel – Beats of Love

Radio 2 : een zingend dankjewel

Radio 2 zorgt voor een zingend dankjewel met Het Warmste Koor. Bedank die warme buur, dat familielid of die vriend die voor jou het verschil maakt en zing mee met Het Warmste Koor. Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap hun meezinger ‘Ik hou van u’ in een nieuw jasje. Het is een versie geworden met veel liefde, veel vergeten warme winters en voorlopig… geen kus. Radio 2 nodigt iedereen uit om coronaveilig mee te zingen met de karaokevideo op radio2.be en een welgemeende ‘Ik hou van u’ te zingen voor iemand die voor jou het verschil maakt. Misschien hoor je tijdens De Warmste Week jezelf op de radio of verschijn je zelfs in de officiële bedankvideo van Radio 2.

Tijdens De Warmste Week hoor je Britt Van Marsenille (foto – links) tussen 10:00 en 12:00 uur en David Van Ooteghem (foto – rechts) tussen 16:00 en 18:00 uur in Beste Buren voor De Warmste Week op Radio 2 en Eén.

MNM bedankt voor De Warmste Week jongeren met een coronaveilig feestje. In de week voor kerst trekt dj Brahim (foto onder) de baan op om alle luisteraars die iets ‘warms’ gedaan hebben te bedanken. Heb je tijd vrijgemaakt om jouw vrienden erdoor te helpen in deze bizarre tijden of schreef jouw jeugdbeweging gedichten voor eenzame ouderen? Wie weet komt dj Brahim dan wel langs bij jou voor een coronaproof feestje met zijn mobiele silent disco. De Start to dj’s zorgen voor de perfecte soundtrack. Nog tot aan De Warmste Week steken dj’s Peter, Dorianne, Wanne en Kawtar, Laura, Sander en Esther en Robin de handen uit de mouwen. Ze helpen luisteraars waar het kan om hun initiatief voor De Warmste Week tot een succes te maken.

Radio 1: De Warmste Belcirkel

Ook Radio 1 besteedt uitgebreid aandacht aan De Warmste Week. De actuazender focust op het thema eenzaamheid en pakt deze week onder meer uit met De Warmste Belcirkel. Dat is gebaseerd op een initiatief van de Bond zonder Naam. Het principe is relatief eenvoudig: een groep van mensen waar je regelmatig telefonisch contact mee hebt, kan eenzaamheid wat doorbreken. Siona, Mirke en Nele van audiocollectief Schik zijn alvast grote fan. Dus gaan ze zelf een hele week lang naar mensen luisteren om Belcirkels te vormen. En daarover brengen ze verslag uit op sociale media (videoposts, Instagram stories, …) en bij Byloo.

MNM en Ketnet lanceren op vrijdag 18 december samen een Tiktok-challenge voor De Warmste Week. Onder de hashtags #eenlopendvuurtje en #dewarmsteweek kan iedereen ook op het populairste sociale netwerk laten weten wie hij of zij wil bedanken.

Radio live op Eén

Beats of Love van Studio Brussel: elke dag van middernacht tot 10:00 uur.
• Beste Buren voor De Warmste Week van Radio 2: elke dag van 10:00 tot 12:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Week van de Warmste Vlam (video)

Je hebt ze misschien ook al zien hangen bij jou in de buurt: de vlam Lees verder

Registreren voor ‘De Warmste Week’ kan vanaf nu

Zij die de handen uit de mouwen willen steken voor ‘De Warmste Week’ dan kunnen Lees verder

Warmste Week: nieuw solidariteitsverhaal (video)

Het is niet je geld, maar je persoonlijke inzet die telt Vandaag is het nog Lees verder

Vlamingen geven àlles voor De Warmste Week (video)

17.518.153 euro en 11.776 uur vrijwilligerswerk voor 2.088 goede doelen De Warmste Week 2019 zit erop. Lees verder

In oktober trekt Klara alle registers open

Klara heeft heel wat te bieden in oktober: Klara Live, The Original Soundtrack, Nachtbaders, nieuwe Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Nieuw jong talent op de MNM Throwback-stream

Er mag weer nieuw talent aan de bak bij MNM: Aaron Blommaert, Silke Gordon, Maxine Lees verder

Limburg vangt bot bij de VRT

Alle burgemeesters in de provincie mochten woensdag in Hasselt naar het waarom van de ingreep Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx