RadioVisie

  • .
    .

Elfjarigen maakten radio bij PROS

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na drie jaar – u weet intussen wel waarom – namen twintig leerlingen van het vijfde studiejaar uit de Katholieke Centrumschool Denderleeuw (KDC), de teugels bij radio PROS nog eens in handen. Niet zo makkelijk voor elfjarigen… Maar ze hebben het meer dan voortreffelijk gedaan. Opvolging verzekerd op de radio, dat is een feit. 

Voor één keertje moesten de ‘meezingers’ tussen 09:45 en iets na 11:00 uur wijken voor andere muziek. Iedereen was tijdig op post, ook eerste schepen (en schepen van onderwijs) Jan De Nul. Voor de gelegenheid had hij het gemeentehuis van Denderleeuw ingewisseld voor de infrastructuur van PROS in Heldergem.

Er werd erg veel geluisterd via livestream en gekeken via videostream. Uiteraard was er ook de evenementenfrequentien (97.7 FM) waar in het ontvangstgebied de gelegenheidspresentatoren konden worden gevolgd. 

Na vele uren repeteren in de klas, werden de luisteraars getrakteerd een volwaardige uitzending. In de scholengemeenschap KCD keken en luisterden de klassen mee op groot scherm. De ongewone ontspanning in de klaslokalen werd bijzonder gesmaakt. En dan was er ook nog de ‘verrassing’ van de dag. Het rechtstreekse telefoongesprek met (de echte) Mega Mindy en (de echte) Mathias Vergel. PROS had gezorgd voor een hapje en een drankje… Een chocomelk en een suikerwafel. De begeleiders moesten het doen met een koffie.

Zaterdag aanstaande moeten de leerlingen trouwens alweer aan de bak, want dat gaat hun jaarlijks schoolfeest door.  (BVP)TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
J. D.M.
J. D.M.
6 mei 2022 - 13:26 13:26

Een succes dankzij initiatiefnemer Pieter van Banden !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx