RadioVisie

  • .
    .

“Eindelijk weer echte zeelucht in de studio van Mi Amigo!”

Weer of geen weer aan zee, ook gisteren was onze lokale reporter Jos weer op pad. ‘Van Blankenberge naar Zeebrugge’ is het niet zo heel ver dacht hij. Een gezonde strandwandeling, samen met zijn viervoeter én uiteraard ook met de fotocamera op de schouder. Doel: de mobiele studio van Radio Mi Amigo Internationaal, ter hoogte van de surfclub, op het einde van de lokale zeedijk.

Dit jaar streek het radioteam, waarvan heel wat oud Mi Amigo-dj’s deel uitmaken, neer in het dorpje met officieel het grootste strand van de Belgische kust en de enige badplaats waar men overal… gratis kan parkeren. Nuttig om te weten, maar niettemin geheel ter zijde. Jos kwam toch te voet (foto bovenaan). Vanuit een mobiele trailer wordt er in Zeebrugge, negen dagen lang, van 8 tot en met 15 augustus, tussen 13:00 en 18:00 uur, live radio gemaakt in de beste zeezendertraditie.

De Mi Amigo Mobile !

In 2020 gingen de ‘Offshore Days’ voor het eerst door, toen vanuit een paviljoen aan de Pier in Blankenberge. Dit jaar vonden organisatoren en de stad geen akkoord, maar dat was slechts een hobbel op een vlakke snelweg. De knap ogende mobiele studio nam dan maar de afslag naar Zeebrugge. Voorbijgangers, toeschouwers en bezoekers zijn het alvast over één ding eens: dit is een radiostudio om fier op zijn. En die kan na dit event vaker gebruikt worden op andere locaties. Wat ook zal geburen.

Meerdere boekingen voor diverse evenementen in onder andere winkelcentra, staan al in het orderboekje. Er wordt ook geflirt met de legendarische off radio Drive In shows in gedachte. Los van de toekomst wordt momenteel in de mobiele studio ‘goed gevoel radio’ gemaakt. Voor de oudere luisteraars is het pure nostalgie, voor alle anderen een prettige kennismaking met de zeezenderjaren ’60, ’70 en ’80.

‘Onze Jos’ werd werd uitermate enthousiast ontvangen tijdens het programma van Ferry Eden. Lion Keezer, een andere ‘ouwe rot in het offshore vak’ was daarna aan de beurt. Hij is ook de man die ervoor zorgt dat het radiosignaal overal te beluisteren is.

Luistermogelijkheden en… souvenirs

De ‘Offshore Days’ zijn te beluisteren via webstream. Wie helemaal de tijd van toen nog eens wil opsnuiven, haalt best dat analoge wereldontvangertje uit de kast want in Vlaanderen valt het luisteren via de kortegolf frequentie 6085 kHz, vanuit Kall-Krekel in Duitsland, mee. In Nederland zijn de uitzendingen ook via DAB+ (Kanaal 7D – 194.064 MHz), te volgen. Met tonnen enthousiaste reacties tot gevolg. Dat werd niet enkel in Zeebrugge vastgesteld, maar ook bij de redactie van RadioVisie. Mensen sturen spontaan foto’s van het schermpje van hun DAB+-toestel, als… ontvangstbewijs.

Wie een blijvende herinnering aan de radiodagje in Zeebrugge wil, kan naar huis in een zwart Mi Amigo t-shirt. Ook het Mi Amigo-boek van Ferry Eden of een usb-stick met de geschiedenis van de iconische zeezender, is er te koop onder het motto: ‘Koken kost geld… radio nog een ietsje meer’. (BVP & J) 


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc Goris
Marc Goris
10 augustus 2021 - 19:01 19:01

Opmerkelijk hoe snel dergelijk initiatief weer onder de huid kruipt, het rijke muziekarchief op unieke wijze gebracht door de meest doorgewinterde radiostemmen die zich niet aan een of ander format dienen te houden maar zich vermaken door te doen wat zij het beste kunnen: radio ‘ademen’ en gezelligheid creëren met vlotte dialogen en unieke anekdotes uit onvergetelijke tijden. Meng deze ingrediënten op smaak met de beste muzieksaus, nostalgische jingles en promo’s en we hebben een formule die nog 51 weken langer mag duren…

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
10 augustus 2021 - 22:09 22:09
Antwoord aan  Marc Goris

Ben het met u eens Marc…prachtig neergeschreven !

Johan
Johan
11 augustus 2021 - 10:08 10:08
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Ben het helemaal met je eens Pieter en Marc, het mag van mij ook nog blijven doorgaan. Dat is radio zoals vroeger en we genieten met volle teugen van dit lovenswaardig initiatief!

Verbeke
Verbeke
10 augustus 2021 - 18:25 18:25

Hallo,
Prachtig om thuis terug te kunnen luisteren naar Mi Amigo met de vroegere dj’s
radio zoals het moet de sfeer stroomt terug af
mvg Francis

Johnny de pony
Johnny de pony
10 augustus 2021 - 17:21 17:21

precies weinig belangstelling aan de foto’s te zien?

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
10 augustus 2021 - 10:54 10:54

De Mi Amigo boys, ondertussen een jaartje ouder, maar nog even fris als toen, zijn nog steeds een groot voorbeeld van radio maken. Ze onderscheiden zich door enthousiasme en vrije creativiteit. Die microfoon mensen hebben ėėn ding gemeen ze houden van hun vak en van radio.

Don Stroomberg
Don Stroomberg
10 augustus 2021 - 09:43 09:43
Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx