RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Eindelijk een minimumlimiet voor onbeperkt internet

Wie via internet luistert, streamt en dat kost behoorlijk wat bandbreedte. Meer dan je zou vermoeden, zeker als het bewuste radiostation uitzendt in hoge kwaliteit. Een abonnement waarbij je koos voor ‘onbeperkt internet’, is bijgevolg een noodzaak. Waarna je ervan uitgaat dat je zoveel en zolang als je maar wil, kan luisteren. En passant kijk je misschien ook nog naar tv, filmpjes en een download meer of minder sla je niet over. Er is toch geen limiet. Mis!

We schreven het eerder deze week nog: in België wordt dagelijks gemiddeld 296 minuten – net geen vijf uur – naar audio geluisterd. Live radio neemt daarvan nog steeds 66 % voor zijn rekening. Daaruit bleek ook dat zes procent luistert via websites en apps en twee procent via radioportals.

Bij de meeste providers is ‘onbeperkt’ wel degelijk… beperkt. Er wordt een limiet gehanteerd die gebaseerd is op het gemiddeld gebruik van alle abonnees. Zo kan het gebeuren dat je op het einde van de maand voor een nare verrassing staat: extra gaan bijbetalen of je downloadsnelheid wordt beperkt. Gelukkig heeft het BIPT nu een norm vastgelegd die alle providers moeten eerbiedigen.

‘Onbeperkt’ moet voortaan 3 terabyte bedragen bij een vaste aansluiting (fiber of andere) en 300 GB bij een mobiele aansluiting. Is dat veel? Ja en neen. Een film downloaden is al gemakkelijk 700 MB, en een uur streaming muziek is goed voor 60 MB bij normale geluidskwaliteit. Uiteraard is dit een minimum. Sommige providers bieden veel hogere minima. Je kijkt het best even na bij je provider. (HVG)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rink
Rink
1 maart 2022 - 20:11 20:11

Ik begrijp dit niet.
Het is onbeperkt, of het is niet onbeperkt.
Als je “onbeperkt” verkoopt, kan het niet ophouden bij 3 TB.
Verkoop dan “max. 3TB”.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx