RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Eindejaarspecials van de dappere kleine(re)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dezer dagen lopen de berichten met de speciale eindejaarsprogramma’s bij ons binnen aan een nauwelijks te volgen tempo. De grote kleppers en ander gevestigde waarden sturen persberichten à volonté. Wie zijn wij om ze u te onthouden? Maar hoe zit het met al die anderen? De kleine, tot allerkleinsten, de onbekenden? De webradio’s of de lokale omroepen die nauwelijks zendtijd hebben. We gingen op zoek en kwamen met dit aanbod terug, onder motto ‘Ook zij verdienen aandacht, want ze doen net zoveel moeite!’

Ook ten zuiden van ’t Stad

De kerstprogramma’s blijven mooi doorgaan overal ten lande, bijgevolg ook in Het Blad. Te beginnen bij de Antwerpse Radio Zuidrand die de luisteraars een muzikaal hart onder de riem steekt. Kerstavond is er onder andere 4TACT avond. De ‘Strangers Tribjoet Show’ zit coronaproof in de studio tussen 19:00 en 24:00 uur. Nadien is er twee uur lang kerstmuziek uit Vlaanderen en Nederland met Steven. Op Kerstdag 25 december wordt tussen 12:00 en 16:00 uur de ‘Winterse Top 50’ voorzien met Chris, Erik en Dirk. Met als extraatje: te winnen prijzen. Nadien gaat Zuidrand in herhaling naar het Rits in Antwerpen voor ‘X-Mas With Friends’ met Johan Van Mechelen. Allemaal te beluisteren op 105.1 FM in de Zuidrand, 106.5 FM in de Rupelstreek en wereldwijd via Radio Zuidrand.be. (BDGO)

Live ‘zeezenderradio’ vanuit… Lint

Van 27 tot en met 31 december brengen de presentatoren van Radio Mi Amigo Internationaal de sfeer van de feestdagen in de beste zeezendertraditie. Live vanuit de speciaal ingerichte studio in Lint, bij Antwerpen. Een radio-vijfdaagse boordevol verrassingen. Met onder andere Johan Vermeer, Theo van de Velde, Maurice Bokkebroek, Ferry Eden, Marc Jacobs, Frans van der Drift, Lion Keezer, Eric Hofman, Paul Newman, Bob Noakes, Steve Foster en vele anderen. De medewerkers die er wegens Covid-19 niet bij kunnen zijn worden verwacht als gast via lijnverbindingen. Van 07:00 tot 19:00 uur zijn er de Nederlandstalige shows daarna, net zoals destijds vanaf het zendschip, tot 21:00 uur de internationale Engelstalige service. Eveneens live, vanuit studio’s in het Verenigd Koninkrijk. Het complete programma-overzicht staat hier. (EH)

Alert blijven! Mijn gedacht!

Afgelopen weken sloegen de serviceclubs Rotary, Rotaract, Inner Wheel uit Zottegem en Radio M fm (Brakel/Zwalm, Zottegem/Geraardsbergen, Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) de handen in elkaar om extra kerstgevoel in de programma’s te stoppen. Honderden verzoekplaten en warme boodschappen werden elke middag uitgezonden. Op woensdag 23 december kwam Marijn Devalck het team ondersteunen (foto bovenaan). De laatste uitzending is voorzien op donderdag 24 december met als apotheose een ‘Kerst Top 50’ (14:00-18:00 uur) en voor de kids een ‘Top 10’ op Tweede Kerstdag (10:00-12:00 uur). De komende dagen wordt nog een aparte kerstboodschap uitgezonden ingesproken door Marijn Devalck, waarbij hij de luisteraars oproept om alert te blijven en de corona-regeltjes te volgen. (Foto bovenaan: Marijn Devalck, Yves Petit, Guy De Clercq en Geert Van de Velde)

En tot slot belanden we hier

“Ook, en vooral in een coronajaar blijft de radio een trouwe huisvriend als knuffelcontact in jouw kot”. Dat is de basisgedachte waarop zo goed als alle komende programma’s bij Radio Tequila zijn gebaseerd. De lokale omroep voor de regio Deinze (106.2 FM) en Aalter (107.8 FM) wil in de laatste dagen van 2020 op de juiste manier afsluiten en de eerste dagen van 2021 gepast inzetten. Hun programma-overzicht vindt u hier…/… Omroep Neteland stelt zich op Tweede Kerstdag helemaal ten dienste van de luisteraar. Als u iemand iets wil zeggen, of bedanken, of gewoon de groeten wil doen via de radio, dan kan dat en daar mag een muzikaal verzoekje aan vast hangen. Bovendien worden er ook mooie prijzen weggegeven. Het gebeurt allemaal tussen 09:00 en 14:00 uur op 107.4 FM (Herenthout) en 107.7 FM (Herentals). (DZ)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 688: Minerva, LP-hoezen en Kicken

De honderdduizend van Radio Minerva. De foutste hoezen uit een ver verleden. Dit zijn de Lees verder

Blad 687: Felix, VOP, Veronica, Qmusic (audio & video)

Na 30 jaar hoort een gepast (jingle-)afscheid van Felix Meurders bij NPO Radio 2. Kijk Lees verder

Blad 686: Radio Fiona, landpiraten, Howard Stern (audio)

Kinderen in huis? Sla deze podcast almaar op voor de kerstvakantie. Een typisch eindejaar in Lees verder

Blad 685: ZRO, Libellule en een portie West-Vlaams (audio)

Jonge Zelzaatse artiesten op het podium voor ZRO. Een radiomaker met (taal)faciliteiten. Een West-Vlaamse radiospot Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Jeffrey Willems: geïnspireerd door ‘de stemmen van de zee’ (audio & video)

De week begon helemaal niet goed, toen we het overlijden - aan een fatale hartstilstand Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx