RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Knelpuntberoep: reclameverkoper voor lokale radio

De Oost-Vlaamse lokale radio’s MIG en SU fm, actief in de regio Geraardsbergen, Ninove en Zottegem, zitten met de handen in het haar. Ze zoeken al een tijdje een nieuwe reclameverkoper, die ze maar niet kunnen vinden.

“Zonder verkoop van reclame, zakken onze inkomsten en zien we ons genoodzaakt op termijn te moeten stoppen met radio maken”, klinkt het. MIG bestaat volgende maand 41 jaar, maar dreigt die verjaardag in mineur te moeten vieren. Al enkele maanden zijn ze samen met zusterstation SU fm op zoek naar inkomsten.

Andy Vanbellinghen verzorgde de voorbije zes jaar de commerciële banden met de lokale klanten en volgens hem liggen MIG en SU fm goed in de verkoop. “Zelf heb ik om professionele reden voor een nieuwe uitdaging gekozen, maar ik blijf wel actief als vrijwilliger bij de zenders. Mijn nieuwe job valt echter niet te combineren met commercieel vertegenwoordiger van MIG en SU fm.”

Corona en de lockdowns hakten de voorbije twee jaar al in op de lokale reclameverkoop. Nu de economie opnieuw opleeft, blijkt de zoektocht naar een nieuwe vertegenwoordiger veel langer te duren dan de stations eerst hadden vermoed. “Wanneer er zich niet snel een oplossing stelt, zien we ons genoodzaakt om te moeten stoppen met radio maken,” zegt Jonas Vierendeels. Een ramp voor onze vele luisteraars en vrijwilligers.

Dat ze bij MIG en SU fm geen nieuwe vertegenwoordiger vinden, ligt volgens hen aan de krapte op de arbeidsmarkt. “Je merkt dat in heel wat sectoren. Bovendien waren vertegenwoordigers al schaars, en dat is er dus niet eenvoudiger op geworden.”

De vacature is hier terug te vinden.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx