RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Effect van radiospot meet- en optimaliseerbaar

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Talpa Network innoveert direct response

De direct response van een radiospot is vanaf nu goed meetbaar en optimaliseerbaar dankzij een nieuwe, slimme methodiek. Het Nederlandse Talpa Network (Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio) ziet een uplift tot wel 92 procent van het aantal webbezoekers direct na het uitzenden van een commercial. Dit plaatst het medium radio, dat lang gezien werd als vooral effectief voor branding, in een ander daglicht.

Bij televisie is het effect van spot-inzet al jaren goed meetbaar. Bij radio was dit voorheen bijna onmogelijk, omdat alleen het uitzendtijdstip van het blok bekend was, maar niet de exacte uitzendtijd van de reclame. Het is vanaf nu door de combinatie van tools en data mogelijk om direct response toe te kennen aan één specifieke commercial. Ook via radio kan nu dus maximaal impact gemaakt worden door op het juiste moment, de juiste doelgroep, met de beste boodschap te bereiken.

“Het achteraf vergelijken van de exacte uitzendtijden met data van onze VakantieVeilingen en Sla je Slag sites, bewees dat radio wel degelijk een effect op direct response realiseert. Daarnaast hebben we met een aantal partners, zoals de Consumentenbond, Stella Fietsen en Pathé Thuis testcases gedraaid. Ook hieruit blijkt dat er direct een sterk online effect te zien is met een uplift tot wel 92%”, aldus Jan Paul de Groot, verantwoordelijk voor conversiestrategie bij Talpa Network.

Lisa Krikke, BI Consultant / Information Analist Stella Fietsen; “Het onderzoek heeft ons geholpen om te achterhalen welke impact radio heeft op onze resultaten. Zo weten we nu hoe wij radio het best kunnen inzetten om onze crossmediale campagnes tot een groot succes maken!”

Sanne Meems, Marketing Manager Aquacell; “Een gedurfde stap van Talpa Network om deze analyse te doen aangezien radio in het algemeen als branding medium wordt gezien. De resultaten waren mooi en de analyse was nuttig: er volgden verschillende optimalisaties van de uitzendschema’s. Belangrijkste vond ik om te zien dat radio aantoonbaar voor conversie zorgt en dat ook radiocampagnes te optimaliseren zijn.” 

Talpa Network wil deze nieuwe inzichten graag delen met elke mediastrateeg en marketeer. Daarom vindt op 29 oktober om 09:00 uur een audiosessie via Teams plaats. Aanmelden kan via mediasolutions@talpanetwork.com. Ook wordt de methodiek toegelicht tijdens de Talpa Network sessie bij de Dutch E-commerce Week op 29 oktober om 11.00 uur. Zie hiervoor Dutch Ecommerce Week.

“De volgende stap is de tv- en radio data op elkaar leggen en het effect inzichtelijk te maken van gecombineerde campagnes, om zo tot de ideale inzet van grp’s te komen,” aldus Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

We vallen in herhaling als we stellen dat bijzondere tijden nopen tot bijzondere oplossingen, aansporen Lees verder

RTBF-radio moet verder met minder reclame

België is een land van twee snelheden. Al helemaal wat de radio betreft. ‘La radio Lees verder

Lage Landen: reclamemarkten kregen klappen

De voorbije maanden leefden we plots in een wereld zonder vliegverkeer, zonder files, zonder jengelende Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Nederland: reclameblokken op de radio gehalveerd

Na Vlaanderen, waar de VRT een halvering van zijn radioreclame laat optekenen, is nu ook Lees verder

Reclame gehalveerd bij publieke radio

'De discussie over het reclameplafond van de VRT is nu wel even gaan liggen' De Lees verder

Blad 579: Belga, reclame en voicetracking (video)

Het is al honderd jaar pas echt waar als ook Belga het zegt. Corona kleurde Lees verder

Blad 505: Extra Gold, reclame en Radio gaga (video)

Gestorven in 2003 en toch zit nog geen spatje sleet op op deze radiomaker! Corona-crisis Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x