RadioVisie

  • .
    .

Eerst was er Sander, nu is er Sven

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Draait heel Europa nog eens ‘You’ll never walk alone’ ?

Prima ideeën, leuke initiatieven, helpende projecten krijgen altijd navolging. Zo kwam precies een jaar geleden de Nederlandse 3FM DJ Sander Hoogendoorn met het voorstel om op zoveel mogelijk radiostations het nummer ‘You’ll never walk alone’-van Gerry & The Pacemakers’ te draaien. In heel Europa, en ook op een aantal stations in de Verenigde Staten, klonk op 20 maart om klokslag 08:45 uur de bewuste hit uit 1963. Liefst 180 radiostations in dertig landen deden mee.  

Het initiatief van de Nederlandse 3FM-dj werd nadien, in augustus om precies te zijn, ook nog eens genomineerd voor de The Coronavirus Radio Ideas Award: een eenmalige internationale radioprijs die in het leven geroepen was vanwege de coronacrisis. De actie van de publieke jongerenzender om toen mensen samen te brengen tijdens de pandemie werd genomineerd in de categorie Best Mega Promotion.

Eén jaar later gaan we het nog eens doen met z’n allen. Dit keer is Sven Pichal van Radio 2 de motor achter het initiatief. Hij roept op zijn beurt alle Europese radiozenders op om samen ‘You’ll never walk alone’ te draaien: “Verbinden is meer dan ooit nodig”, zegt hij. Na een jaar wegen de coronamaatregelen flink door. “Misschien een ideaal moment om opnieuw te verenigen met muziek,” vult de Radio 2-Inspecteur aan. Daarom daagt hij de Nederlandse Sander Hoogendoorn en de rest van Europa uit.

Sven Pichal: “Laat ons vrijdag opnieuw voor zo’n schitterend radiomoment gaan. Zodat luisteraars in heel Europa even kunnen stilstaan bij de moeilijke, maar ook de mooie en warme momenten van dit voorbije coronajaar. Laat ons op vrijdag 19 maart opnieuw iedereen via de radio met elkaar verbinden, over de grenzen heen!”

Ondertussen zijn de Vlaamse radiocollega’s van Pichal al mee op de kar gesprongen. Ruth Joos van Radio 1, Sander De Keere van Klara, Michèle Cuvelier van Studio Brussel en Peter Van de Veire van MNM doen alvast mee. Ook de andere collega’s kon Sven Pichal al overtuigen. De ochtend-dj’s van Nostalgie, NRJ, Qmusic, Joe en Willy hebben beloofd nu vrijdag ‘You’ll never walk alone’ te draaien om 08:45 uur.

Dat de radio meer dan ooit verbonden heeft het afgelopen coronajaar is alle radiocollega’s opgevallen. “Onze luisteraars reageerden nog nooit zo massaal via onze app en konden steun en kracht vinden in de verhalen van elkaar. Radio is duidelijk nog altijd hét medium bij uitstek om mensen te verbinden,” voegt Michèle Cuvelier van Studio Brussel er nog aan toe.

° You’ll never walk alone’ op Radio 1, Radio 2, Klara, MNM, Studio Brussel, Nostalgie, NRJ, Qmusic, Joe en Willy: vrijdag 19 maart om 08:45 uur.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx