RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Eén Willy, honderd straffe vrouwen

Kijk eens aan, een fijne gewoonte wordt in ere hersteld. Nee, de mobiele visboer komt nog steeds niet langs op vrijdag, maar dat is wel het geval met Willy. In 2020, vaak op de laatste werkdag van de week, was hij er met een mededeling. Vandaag is dat wederom geval. Al is de boodschapper niet een hij, maar wel een zij. Meerdere ‘zijen’ zelfs…

Want de Vlaamse rockzender gaat volgende week de strafste vrouwen in de muziekgeschiedenis eren. Sofie Engelen (foto bovenaan – links) en Annelies Orye (foto bovenaan – rechts) worden ingeschakeld om de ‘Ladies 100’ op Internationale Vrouwendag te presenteren. PJ Harvey, Courtney Love maar ook Dolly Parton of Fenne Kuppens van Whispering Sons komen digitaal langs.

In de eerste lijst van dit soort kunnen alle straffe vrouwelijke muzikanten, uit verschillende genres en decennia, een plek krijgen. Bovendien wordt de samenstelling niet boven de hoofden van de luisteraars beslist. Iedereen kan zijn of vooral haar suggesties doorgeven op de Willy-webstek.

Annelies Orye: “Er zijn zoveel goede en straffe vrouwen die hun stempel gedrukt hebben op de muziekgeschiedenis. Die vrouwen zetten wij in de spotlights met onze Ladies 100 op 8 maart, Internationale Vrouwendag.”

Sofie Engelen: “In mijn programma stel ik dagelijks in de rubriek ‘Ladies Only’ al twee vrouwelijke artiesten voor. Dat kunnen nieuwe frontvrouwen zijn die nog op het punt van doorbreken staan, maar ook gevestigde waarden van vroeger. Luisteraars tippen me zoveel goeie vrouwen, dat het fijn is om nu eens honderd vrouwen achter elkaar te spelen in de ‘Ladies 100’.

° Willy is te beluisteren via DAB+, de RadioPlayer App, Telenet Kanaal 931 en Willy Radio.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx