RadioVisie

 • .
  .

Een week lang Belgische muziek boven bij VRT-radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen twee zonder drie en dus maken VRT en VI.BE (steunpunt voor artiest en muzieksector) volgende week voor de derde keer de Week van de Belgische muziek. Donderdag 26 januari geven de MIA’s het vroege startschot voor de Week van de Belgische muziek, die op maandag 30 januari écht van start gaat. Wij kijken naar de bijdrages van de verschillende VRT-radionetten

Studio Brussel trekt naar Sint-Niklaas

Vanaf maandag 30 januari slaat Studio Brussel een week lang zijn tenten op in muziekstad Sint-Niklaas. Maandag is meteen een grote dag want dan staat de finale van De Nieuwe Lichting op het programma. De wedstrijd voor jong muzikaal talent is al aan zijn 11de editie toe, met de apotheose maandag van 16 tot 18 uur in de concertzaal De Casino in Sint-Niklaas.

Ook de dagen nadien valt er muzikaal heel wat te beleven in Sint-Niklaas met optredens van onder meer Yong Yello (31/1), Charlotte Adigéry & Bolis Pupul (1/2), Goose (2/2) en de jonge, beloftevolle artiesten van de VRT MAX-reeks Plan A (3/2).

Studio Brussel draait van maandag tot en met vrijdag dagelijks van 6 tot 21 uur alleen maar Belgische muziek. Om het feestje compleet te maken is er op vrijdag ook een grote prijzenpot. Een hele week lang komen artiesten langs die concerttickets voor eigen shows en andere Belgen in een pot doen. Eén luisteraar wint die hele verzameling en mag zich dus opmaken voor een mooi maar druk Belgisch concertjaar.


Radio 1 betoverd door Belpop

Radio 1 viert de Week van de Belgische muziek van maandag tot en met vrijdag met Belpop Helden. Isbells, Isolde Lasoen, Flip Kowlier en Noémie Wolfs brengen een muzikaal eerbetoon aan hun voorbeeld uit de Belpop.

Maandag van 13 tot 16 uur wordt de stemming voor de Belpop 100 – uitzending op zaterdag 11 februari – op gang getrapt, met uitsluitend Belgische muziek bij Ayco.

Ook andere Radio 1-programma’s zitten voor de Week van de Belgische muziek in een nationaal jasje. Zo ontvangt Ilse Liebens in Wonderland muziekproducers uit eigen land en kan de luisteraar ook tal van concerttickets winnen. Op zondag 12 februari heeft Friedl’ Lesage in Touché muzikale duizendpoot Jean Blaute te gast.

 • Belpop Helden: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 10 uur op Radio 1.
 • Belpop 100 startshow: maandag van 13 tot 16 uur op Radio 1.
 • Wonderland: maandag van 20 uur tot 22 uur en dinsdag van 19 uur tot 22 uur op Radio 1.
 • Touché: zondag van 11 tot 13 uur op Radio 1.

Radio2: Wie zit er achter Belgische artiesten?

Radio2 pakt uit met de derde editie van de muziekreeks Achter de Artiest, waarin dit keer de Belgische artiesten Axelle Red, Bazart en Maskim aan de beurt komen. Het nieuwe seizoen staat integraal online vanaf maandag 30 januari.

De nieuwe ochtendshow Goeiemorgen Morgen! heeft eveneens aandacht voor de reeks Achter de Artiest. Axelle Red en Maksim komen er bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen over vertellen, en het duo ontvangt ook Natalia in de Week van de Belgische Muziek.

Uiteraard zet Radio2 BeneBene, op DAB+ en VRT MAX, extra in op Belgische muziek. De Radio2 BeneBene1000 begint op vrijdag 27 januari de zoektocht naar het beste Vlaamse nummer aller tijden. Wie volgt Willy Somers op met ‘Laat de zon in je hart’? De ontknoping is voor zondag 5 februari, van 16.00 tot 18.00 uur op de stream én op Radio2. In Radio2 BeneBene op Radio2 vallen er doorlopend ook concerttickets te winnen voor Laura Tesoro, Ozark Henry, Metejoor en Niels & Wiels.

 • Achter de Artiest: seizoen 1 en 2 nu al op VRT MAX, vanaf maandag 30 januari seizoen 3 op VRT MAX.
 • Goeiemorgen Morgen!: maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 9.00 uur op Radio2 en Eén.
 • Radio2 BeneBene1000: vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur op Radio2 BeneBene (DAB+ en VRT MAX).
 • Radio2 BeneBene: maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 20.00 uur op Radio2.

Jong talent en gevestigde waarden op Klara

Bij Klara maken jonge muzikanten in het ochtendprogramma Espresso kennis met Belgische parels en doen ze er hun eigen ding mee.

In het voormiddagprogramma Ampersand bepalen artiesten van bij ons het thema van de dag en Music Matters nodigt rond de middag dan weer Belgische componisten uit de wereld van de klassieke muziek en de jazz uit.

In Maestro verdiept Mark Janssens zich samen met musicoloog David Vergauwen in de geschiedenis van de Belgische muziek.

Klara Live richt de schijnwerpers volop op artiesten van eigen bodem met zes concerten van Belgische orkesten, ensembles en muzikanten.

 • Espresso: maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 9.00 uur op Klara.
 • Ampersand: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur op Klara.
 • Music Matters: maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op Klara.
 • Maestro: maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 17.00 uur op Klara.
 • Klara Live: maandag tot en met vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 20.00 tot 24.00 uur op Klara.

MNM met de beste Belgische hits live

Het ochtendduo Kawtar & Keyaert krijgen tijdens de Week van de Belgische muziek bezoek van onder anderen Pommelien Thijs, Metejoor, Laura Tesoro en #LikeMe. Zij spelen hun hits live bij MNM en wie weet hoor je wel een verrassende cover van een Belgisch nummer.

Ook Gillis & Govaerts halen alles uit hun platenkast. Op hun populaire TikTok-kanaal brengen ze een speciale Belgische cover. De luisteraars van MNM kunnen niet alleen genieten van muziek, maar ook meedingen naar concerttickets voor onder meer Metejoor, #LikeMe en Laura Tesoro.


Ketnet Hits

Tot slot doet Ketnet een muzikale duit in het zakje voor de Week van de Belgische muziek. De digitale stream Ketnet Hits klinkt een week lang 100 procent Belgisch.TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx