RadioVisie

  • .
    .

Eén Team FM, honderd medewerkers, zeventig studio’s

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanuit je eigen studio op de radio

Het Nederlandse Team FM is jarig. Begonnen op 1 augustus 2011 op de analoge kabel bij Ziggo in de Nederlandse provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Twente, rondt men morgen het eerste decennium.

Uiteraard zijn er meer stations die deze kaap halen, maar dit project is toch anders omdat het afwijkt van wat we onder de term reguliere radio verstaan. Team FM is één radiostation, maar er wordt er niet uitgezonden vanuit één centrale studio, wel vanuit … tientallen thuisstudio’s. 

Twee jaar na de start werd het ontvangstgebied uitgebreid naar de provincie Overijssel. Vanaf 2015 kwam het digitale Ziggo-pakket erbij. Hierdoor was het station ook te beluisteren via de TV op kanaal 921. In 2018 kwam men in contact met Broadcast Partners en werd de toegang tot de DAB+ etherfrequentie van MTVNL in Emmen en omstreken mogelijk.

Hierdoor was Team FM niet alleen op de thuisradio te ontvangen, maar ook in de ether via DAB+. In januari 2020 werden opnieuw een aantal FM-frequenties, waarbij Team FM het hoogste bod uit bracht voor kavel 96.0 MHz in Stadskanaal. Sinds zondag 1 maart 2020 is het station te ontvangen in deze Noord-Groninger stad, maar ook ver daarbuiten via de digitale ether. 

Op de website Team FM en via de gratis app heeft de luisteraar op dit moment de beschikking over negen verschillende kanalen met diverse muzikale formaten. Engelstalig hits, country, piratenplaten, geheime zender muziek, Nederlandstalige nummers en ook veel liedjes van regionale artiesten. Team FM verzorgt 24 uur per dag, zeven dagen per week, live uitzendingen op nationaal en regionaal niveau vanuit… zeventig thuisstudio’s.

Zo’n honderd mensen werken mee aan de programma’s waarbij heel wat aandacht gaat naar regionaal talent en regionaal nieuws. Via de analoge kabelradio, TV, DAB+ en FM hoort de luisteraar, om de twee uur, een nieuw programma gepresenteerd door een lokale dj uit de regio.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx