RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Een radiostation op de parking van de AD!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Evenementenradio’s, ze zijn net zo vertrouwd geworden op zomerse braderijen, kermissen, rommelmarkten als de hamburgertentjes en de Zuid-Amerikaanse panfluitspelers. Met dit verschil… in 2020 gingen dit soort buitenactiviteiten niet of nauwelijks door, de tijdelijke radiostations waren en zijn er wel nog. Meestal. In Lochristi is er een mooi voorbeeld. 

Evenementenradio VROB pakt er vanaf volgende maand opnieuw uit met live uitzendingen, ieder laatste weekend, vanop de parking van AD Delhaize in Dorp-Oost. Al voor het vijfde jaar op rij zal er ‘pop up radio’ gemaakt worden in het Oost-Vlaamse stadje. Het begon in 2015 tijdens het recreatief beachvolleybal-, -voetbal en petanquetornooi Lo Plage. VROB ondersteunde het gebeuren via de radio.

In 2017 werd onderhandeld met de gemeente over een vaste stek in het lokaal Dienstencentrum ’t Fazantenhof. Bedoeling was om iedere maand een weekend lang radio te maken, startend met een dansnamiddag op vrijdag. Uiteindelijk draaide het initiatief op niets uit. Drie jaar later krijgt VROB wel een plek in dit centrum.

“In samenwerking met Dany Van Assche, zaakvoerder van de mooiste Delhaize van het land, maken we maandelijks een heel weekend live programma’s op de meest in het oog springende plek van Lochristi”, zegt voorzitter Dirk Vanluchene (foto) in Het Nieuwsblad: “Onze radiowagen strijkt voor het eerst in het weekend van 25 september neer op de immense parking pal in het centrum in Dorp-Oost. Van vrijdagmiddag tot zondagavond zijn we er voor de shoppende bewoners, en die zijn talrijk. Een mooie opportuniteit. En we zullen voor alle duidelijkheid geen parkeerplaatsen voor de winkelketens innemen”.

VROB moest het coronagewijs enkele maanden doen vanuit de radiocontainer aan de privéwoning van de voorzitter, maar trok afgelopen weekend voor het eerst opnieuw naar buiten. De buurtfeesten in Lokeren-Oudenbos betekenden de rentree. Het vaste live weekend vanaf eind september zal ook gepaard gaan met een vernieuwde programmatie. “We bestaan net vijf jaar en gaan dat wat glans bijzetten, wellicht in november. Ondertussen kijken we al uit naar een tweede VROB-large-editie met live-optredens in de eindejaarsperiode in Speurdonk in Zaffelare.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VROB: Live radio op pantoffels

Evenementenzender VROB uit Lochristi moet het voor lange tijd zonder live aanwezigheid doen op... evenementen. Lees verder

Radioblad 108: VROB, Amazon en Happy AM (audio)

Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo Lees verder

Blad 568: Lo Radio, Radio Louisa, RTL

Een nieuwe lokale aanwinst voor Lochristi. geen Camping Louisa, maar wel Radio Louisa in Hoboken. Lees verder

Intussen in de provincies: Radio Bingo en Radio Maaskant

Radio Bingo in Roeselare gaat rolschaatsen en Radio Maaskant in Maasmechelen houdt het voor bekeken.

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Blad 1581: OER Audio, Jess FM, Radio2, NPO 3FM (video/audio)

• Nieuw DAB+-toestel voor mensen met dementie • Jess FM hervat Wonderjaren Live • Jingles Lees verder

PXL Radio brengt leren radiomaken in de praktijk

Hogeschool PXL start op maandag 19 september, de start van het nieuwe academiejaar, met haar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dirk Vanluchene
Dirk Vanluchene
27 augustus 2020 - 18:05 18:05

Het is niet de tweede maal VROB-Large, maar een vijfde maal, wel een tweede maal vanop de speurdonkhoeve in Zaffelare, met elke avond gratis optredens

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx