RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Eén miljoen DAB+ radio’s verkocht in Nederland

Ook in de eerste helft van dit jaar heeft de verkoop van DAB+-ontvangers in Nederland zich doorgezet. In totaal zijn er nu reeds 1,08 miljoen digitale ontvangers verkocht. Voor de eerste helft van 2018 gaat het om een stijging van twintig procent, ten opzichte van een jaar eerder.

Dit blijkt uit cijfers die gisteren, dinsdag 9 oktober, tijdens de ‘Dag van de Digitale Radio’ in Hilversum werden gepresenteerd. Een jaar geleden stond het aantal verkochte exemplaren nog op 719.000. In het tweede kwartaal van 2018 gingen er maar liefst 42.173 nieuwe DAB+-radio’s over de toonbank, een stijging van 21 procent. Momenteel kan 16 procent van de nieuw verkochte radiotoestellen DAB+ ontvangen.

Nederland komt hierdoor nu zo goed als op dezelfde hoogte als het Verenigd Koninkrijk, vijf jaar na de invoering van digitale radio. Inmiddels heeft 38 procent van alle nieuwe auto’s bij de noorderburen nu standaard DAB+ aan boord. Een jaar geleden was dit nog 35 procent. Daarnaast is in nog eens 43 procent van de nieuwe auto’s DAB+ beschikbaar als optie.

Ook de naamsbekendheid van DAB+ nam toe met 12 procent, tot 72 procent. Van de ondervraagden geeft 32 procent aan de intentie te hebben om een DAB+-ontvanger te kopen, terwijl 10 procent zegt al dergelijk toestel  te bezitten. (radio.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
11 oktober 2018 - 22:16 22:16

Ik kan me goed inbeelden dat de verkoop (gelukkig) van DAB+ radio’s de hoogte inschiet.Uiteraard zal dit het geval zijn bij de autoradio’s.Die worden inderdaad standaard bij de meeste merken (of eventueel extra te downloaden met of zonder optie) geleverd.Ook voor goedkopere ‘kleinere’ toestellen in huis…zoals bv.een wekkerradio.’Portatiefkes’ met DAB+ zijn inmiddels ook zeer goedkoop geworden,Maar in hoeverre ze een echte huisradio al vervangen op de installatie? Daar heb ik toch sterk mijn twijfels over.Of dat nu in Vlaanderen is of in Nederland…of elders.Voor 25€ heb je er al eentje!

Erwin
Erwin
12 oktober 2018 - 22:10 22:10
Antwoord aan  Pieter Van Banden

En Nederland telt ruim 15 miljoen mensen. Ik zou zeggen “they have a long way to go”. Wetende dat men in NL al 2 nationale campagnes heeft gehouden. FM uit? Wacht nog maar een dikke 10 jaar.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx