RadioVisie

  • .
    .

Een leeuw tot uw dienst bij Stadsradio Halle

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat lokale radio een bijzondere rol kan spelen in een gemeenschap is genoegzaam bekend en veelvuldig geïllustreerd. Zeker in 2020 krijgt het medium een ongeziene kans om z’n nut te bewijzen. In corona-tijden is dicht bij de bevolking staan van groot belang. Ook Stadsradio Halle heeft dit al langer begrepen en werkt daarvoor samen met de lokale dienstencentra in Sint-Pieters-Leeuw.

Bezoekers zullen een maand lang contact kunnen houden met elkaar tijdens specifiek daarvoor bedachte programma’s. Vanaf vandaag 13 november tot en met 18 december is er op vrijdag de speciale uitzending ‘Leeuw tot uw dienst’, rond de drie lokale dienstencentra. Elk centrum komt tijdens deze zes uitzendingen tweemaal aan bod. 

Radio Paviljoen is aan de beurt op 13 november en 4 december. Radio Negenhof op 20 november en 11 december. Radio Meander volgt dan op 27 november en 18 december. Tijdens de uitzendingen praten presentatoren Kris Baert en Ben Braillard met medewerkers, vrijwilligers, bezoekers en worden er anekdotes opgehaald. Muzikant Rudi Tastenoe en DJ Babbelaar sluiten om beurt de uitzending muzikaal af. 

“Met dit initiatief zullen we een leuke ontspanning bieden aan onze bezoekers en senioren van de verschillende dienstencentra”, zegt schepen van Welzijn Jan Desmeth in Het Laatste Nieuws. “Dat is nodig in deze lockdown-periode zodat we ook de mentale gezondheid opkrikken in deze moeilijke tijden. Via een soort van ketting-telefoon zullen ook senioren, betrokken worden die nog niet naar onze dienstencentra komen.”

Collega-schepen Gunther Coppens, bevoegd voor Senioren, is enthousiast. “We horen een grote en terechte bezorgdheid voor het mentaal welzijn van de bewoners van onze rust- en verzorgingscentra, maar ook niet bewoners van een rust- en verzorgingscentrum verdienen onze aandacht. De afgelopen maanden ging er praktisch niets door voor senioren omdat zij per definitie in de risicogroep zitten. Daardoor konden ook heel wat senioren niet naar de maandelijkse bijeenkomsten. Daarom willen we de nood naar aandacht en contact met dit mooie initiatief toch een beetje tegemoet komen. Hopelijk bieden we een sprankeltje hoop en warmte in deze korte en donkere dagen.” (Bron: HLN)

° ‘Leeuw tot uw dienst’ wordt elke vrijdag uitgezonden tussen 09:00 en 11:00 uur op Stadsradio Halle via 105.6 FM, via Stadsradio Halle en via verschillende apps.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 623: Tony Vos, Hilversum & Stadsradio Halle (audio)

De eerste programmaleider van Veronica is overleden, maar Tony Vos was nog zoveel meer. Een Lees verder

Stadsradio Halle opende nieuwe studio

In Blad 561 meldden we al dat Stadsradio Halle de nieuwe studio enigszins in mineur Lees verder

Spin-offs voor Stadsradio Halle en Radio Victoria

Zullen we het eens over carnaval hebben? We blijven even weg uit Aalst. De straffe Lees verder

Stadsradio Halle eerde Paul Severs met zoon Christophe

‘Ik heb veel vrienden bij de medewerkers’ Sociale media De familie van de Vlaamse zanger Lees verder

Stadsradio Halle; ook om naar te kijken

Eindejaar = lijstjestijd. Jaaroverzichten allerhande over politiek, sport, cultuur, film, economie en gelukkig ook nog Lees verder

Blad 1520: Radio 2, Radio Media, MNM (foto’s)

• Onverwachte make-over voor Radio 2 • Radio Media kapt ermee • MNM-optrekje in Blankenberge: Lees verder

Blad 1519: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx