RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Een gratis dagje Radio Noordzee Internationaal

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gisteren, 23 januari 2020 was het precies een halve eeuw geleden dat zeezender Radio Nordsee International (RNI) begon met uitzendingen vanaf het zendschip de Mebo II. In het Engels en in het… Duits. Jacob van Kokswijk, toen negentien jaar jong, was meteen geboeid en werd een trouwe luisteraar. Met grote regelmaat bezocht hij ook de Noordzee-burelen en studio’s in Bussum.

Als fan produceerde hij in 1973 een dubbel-elpee over het RNI, die meteen bijzonder goed in trek was. De Duitstalige uitzendingen waren alweer lang gestopt en op 6 maart 1971 was er een Nederlandstalige service van start gegaan. De avond en nachtelijke uren bleven voorbehouden aan Engelstalige dj’s.

Na het succes van de eerste elpee, vroeg de stationsdirectie van RNI Van Kokswijk om een vervolg te maken. Het werd opnieuw een dubbelaar, die na de verplichte close down op 31 augustus 1974, uitgebracht moest worden. ‘Een dagje Radio Noordzee’, zou de plaat gaan heten. Met daarop een totaaloverzicht van één uitzenddag Nederlandse programma’s, van de ochtendopening tot de avondsluiting. Maar het project werd nooit afgewerkt. Tot nu.

Jacob van Kokswijk schonk het Nederlandse ‘Genootschap radiojingles en -tunes’, vorig jaar de moederbanden die hij 45 jaar had bewaard. Inmiddels zijn die opnames gedigitaliseerd en worden ze als download voor iedereen beschikbaar gesteld. Inclusief labels en hoes. Om zelf een dubbel-CD te maken. ‘Een dagje Radio Noordzee’ én het bijbehorende artwork zijn vanaf nu gratis te vinden via jingleweb.nl.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx