RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Een gevulde sportzomer bij VRT-radio

Een rijkgevulde sportzomer staat voor de deur, met als hoofdgerecht het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en uiteraard de Olympische en Paralympische Spelen. Bij de VRT is het sportspektakel vanaf het eerste startschot tot het laatste fluitsignaal te volgen, zowel op tv, radio als online. Wij focussen hier op wat de radio en ook de podcast in petto hebben de komende maanden.

EK voetbal op Sporza Radio en podcast De Tribune

In de groepsfase nemen de Rode Duivels het op tegen Rusland (zaterdag 12 juni), Denemarken (donderdag 17 juni) en Finland (maandag 21 juni). Op Radio 1 gidsen presentatoren Tom Vandenbulcke, David Naert, Steffy Merlevede en Niels Van Duyse iedereen door de voetbaldag. Ook een vaste afspraak is de dagelijkse podcast De EK-Tribune. In Sporza EK en De Wereld Vandaag geven Steffy Merlevede en Ruth Roets vanaf 15.00 uur een blik op het voetbal en de dagelijkse actualiteit. Vanaf 19.00 uur zijn alle ogen gericht op het EK voetbal.

Ronde van Frankrijk (26 juni t/m 18 juli)

Op Radio 1 is Sporza Tour er alle dagen van 13.00 tot 18.00 uur met presentatoren Gert Geens en Bart Schols. Christophe Vandegoor en co-commentatoren Sven Nys, Serge Pauwels en Frank Hoste brengen ter plaatse verslag uit van de Tour. Carl Berteele en Renaat Schotte kruipen op de motor, in het spoor van het wielerpeloton op de motor.

Olympische Spelen (23 juli t/m 8 augustus)

Met een tijdsverschil van zeven uur is het net als vijf jaar geleden rekenen geblazen om onze Belgische sporters live aan het werk te zien de langverwachte Olympische Spelen in Tokio. Radio 1 zet vanaf zaterdag 24 juli de dag in met De Olympische Ochtend, tussen 6.00 en 9.00 uur. Duo-presentatie is tijdens de week in handen van Ruth Joos/Gert Geens en Michaël Van Droogenbroeck/Steffy Merlevede. In het weekend hoor je Jan Van Delm en Gert of Steffy.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er in Sporza Tokio met Tom Vandenbulcke opnieuw sport, met rechtstreekse verslaggeving, interviews, reportages en analyses. Net zoals tijdens het EK voetbal is er ook een dagelijkse podcast: De Olympische Tribune. De vaste maandagafspraak met De Tribune blijft ook tijdens de Spelen behouden. Voor de radio gaan twee Sporza-commentatoren in Tokio voor de Olympische Spelen: Bert Sterckx (atletiek) en Dirk Gerlo (zwemmen). Verschillende sporten worden vanuit Brussel becommentarieerd.

MNM: Aandacht voor entourage en nieuwe podcast

Ook bij MNM leert iedereen onze Belgische sporters beter kennen. In Boost komt er deze periode elke middag een (toekomstige) olympiër aan het woord, zoals basketbalspeelster Ann Wauters en hockeyers Thomas Briels en Loïck Luypaert. Vanaf maandag 28 juni schakelt MNM een versnelling hoger en maken we ook kennis met de entourage van onze Belgische sporters. Vier weken lang hoor je er de vrienden, familie, wielervrouwen en collega’s van de landgenoten die we in actie zullen zien op het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen. Op vrijdag 23 juli, bij het begin van de Olympische Spelen in Tokio, lanceert MNM ook een nieuwe podcast. In Tokyo Hotel ontdekken we de meest bijzondere hotelervaringen van onze Belgische sporters. Met onder meer Kenny De Ketele, Emma Plasschaert en Hanne Claes.

Radio 2: FC Niels & Wiels

Spelen de Rode Duivels? Dan stelt Radio 2 FC Niels & Wiels op! Niels Destadsbader en Miguel Wiels supporteren samen met BV’s, Bekende Voetbalfans, luisteraars en veel live-feestmuziek. Samen ontdekken ze kleine kantjes van onze tegenstanders, volgen onze voetbalhelden op afstand en schreeuwen onze Duivels naar de overwinning. FC Niels & Wiels is er alle speeldagen van de Rode Duivels van 13.00 tot 16.00 uur. Behalve op zondag, dan stelt Radio 2 de ploeg op tussen 10.00 en 13.00 uur.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx