RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Editie 9 van ‘Viva for Life’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Alle registers weer open in Doornik na de lockdowneditie in 2020

Na een bijzondere lockdown-editie in 2020 onder de antennetoren aan de Brusselse Reyerslaan, trekt ‘Viva for Life’ dit jaar – van 17 tot 23 december – weer alle registers open in Doornik. Het evenement dat met publiek ter plaatse wordt beleefd en gedeeld, is het Waalse equivalent van de ‘Warmste Week’. Wàs, want beide acties hebben sinds enkele jaren nauwelijks nog iets met elkaar gedaan. 

‘Viva for life’ wordt opnieuw een solidariteitsmarathon van 144 uur ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoedegrens leven in de Federatie Brussel-Wallonië. De actie wil het publiek bewustmaken van het kinderarmoedeprobleem en geld inzamelen voor verenigingen die deze kinderen en gezinnen ondersteunen.

2020 was uitzonderlijk, met de ingezamelde 7.061.534 euro konden 151 verenigingsprojecten worden gesteund. Dit jaar is de uitdaging groter. De coronacrisis maakte de situatie van kwetsbare personen nog erger en bracht talrijke gezinnen in nooit eerder geziene moeilijkheden.  

Het concept van ‘Viva for Life’ is sinds 2013 onveranderd: drie radiopresentatoren van de RTBF sluiten zich gedurende zes dagen en nachten op in een glazen studio, zonder vast voedsel te eten. Samen maken ze 144 uur ononderbroken live radio. Parallel met en in de aanloop naar deze solidariteitsweek in december zetten de partners van ‘Viva for Life’, de verenigingen en de burgers zich in om uitdagingen aan te gaan, geld in te zamelen en donaties te doen.

Alle RTBF-media nemen deel aan de actie:

  • Op radio: VivaCité neemt het voortouw met 144 live uren. De vier andere RTBF-zenders nemen ook deel, meer bepaald op de slotdag.
  • Op televisie: La Une zendt twee shows uit in primetime, zes shows in access en zes live uitzendingen van 23:30 uur tot in de late ochtend.
  • Op digital: het Auvio-platform biedt de mogelijkheid om de 144 live uren te volgen. Verder is er nog de website volledig gewijd aan de actie, met getuigenissen, meningen van artiesten, minireportages over het leven van de presentatoren in de glazen kubus, enz.
  • Op sociale media: ‘Viva for Life’ heeft zijn eigen Facebookpagina.

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx