RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Eddy Keur’s jinglemachine for dummies (audio)

Maandag 19 april maakte Ruud de Wild zelf bekend dat hij een tijdlang afwezig zou zijn op NPO Radio 2. Hij is inmiddels geopereerd aan darmkanker en moet nu revalideren. De kanker is gelukkig in een vroeg stadium ontdekt en niet uitgezaaid.

Vervanger van het programma ‘De Wild in de Middag’ is Eddy Keur. Wie diept in zijn of haar geheugen graaft kent hem ook nog als Sebastiaan Peters, toen hij onder die naam in 1979 en 1980 bij zeezender Radio Caroline werkte. Keur belt De Wild steevast op om te vragen hoe het met hem gaat. “Kan ik mijn tas al pakken?”, grapt Eddy. “Nee je kan nog niet weg”, vertelt Ruud. “Naar omstandigheden gaat het fantastisch”, vertelt hij. “Ik voel me schitterend. Alle waardes zijn goed en ik ben nu op de goede weg terug. Dat noemen ze schoon.”


De Wild hoopt over een paar maanden weer terug te komen op de radio. “Ik hou van mijn kunst en van radio. Dat zijn twee kindjes van mij. Ik vind het wel lastig als ze het zonder mij doen. Ik vind het heel fijn, maar het kriebelt wel”, vertelt hij. Hij is nu hard bezig om weer aan te sterken “Ik ben blij als ik twintig minuutjes buiten heb gelopen, maar ik moet wel zeggen dat ik de allerleukste en liefste vrouw heb: Olcay. Super streng, maar ook zegt: ‘s morgens eruit. Trainen, lopen, bewegen.” 

Onlangs riep het team van ‘De Wild in de Middag’, onder leiding van Eddy Keur, op om een kaart te sturen aan Ruud de Wild. Inmiddels heeft hij er honderden mogen ontvangen. Eddy Keur is een hardcore jinglegebruiker. Luister een kwartiertje naar zijn programma en een dozijn jingles knallen uit de speakers. Die komen uit een… kastje. Met eigen stickertjes erop (foto bovenaan). Zo eentje kennen we ook van zijn NPO 2-nachtcollega Giel Beelen. Ook hij  stopt er graag zijn vaste geluidjes in. 

Giel Beelen’s jinglekastje (foto onder), van het merk Preh, op de foto is van 2010, en is eigenlijk bedoeld voor winkelkassa’s. Jingleweb-lezer Martijn Moerel wist te melden dat het kastje van Eddy Keur dan weer als X-Keys gelabeld is. Een eenvoudig toetsenbord met grote knoppen en een USB-aansluiting. Je kunt er geen media in opslaan, maar je kunt ‘m natuurlijk wel aan de Omniplayer van NPO Radio 2 hangen, en daar zitten alle platen en jingles in bij de NPO. (Foto’s: Jingleweb.nl)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioblad 120: Eddy Keur, VBRO, Freewave (audio)

Zo maakt u een radioprogramma herkenbaar(der)Breng die rozen naar Jimmy Fey (want hij wordt 80)Heel Lees verder

Blad 763: Ruud de Wild, Sony, MNM (video)

• Ruud de Wild heeft darmkanker, maar is hoopvol • Een attribuutje voor wie graag Lees verder

Radio Caroline knalt met sterkere AM-zender

Radio Caroline is sinds gisteravond laat op de middengolf (648 kHz) overgeschakeld op haar nieuwe Lees verder

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

God ‘stoorde’ bij Radio Caroline (audio & video)

In het voorjaar van 1989, een kwarteeuw na de officiële start op 27 maart 1964 Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

UK: Caroline krijgt hoger vermogen op 648 kHz

De Britse mediaregulator Ofcom geeft Radio Caroline toestemming om het vermogen van zijn middengolfzender op Lees verder

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x