RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Eddy Govert schreef: ‘Sylvain Tack en ik’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er is een nieuw boek dat hulde brengt aan Sylvain Tack, de man die Vlaanderen in diverse domeinen een geweten schopte, hielp ontwaken uit een nare winterslaap, of toch minstens zorgde voor aansluiting met de ons omringende landen. Over de grenzen gebeurde in de jaren ’70 van alles in de media en in de muziek, maar die trein leken wij grandioos te gaan missen. Tot een… wafelbakker uit Buizingen daar anders over besliste. 

Bruggeling Eddy Van Mouffaert, alias Eddy Govert (foto bovenaan), zet één en ander nog eens op een rij in het nieuwe boek: ’Sylvain Tack en ik’. Tussen 1969 en 1974 leerde hij Sylvain Tack kennen als platenbaas. Hij keek op naar een gedreven zakenman en briljante ondernemer die een onmiskenbare neus voor commercie had. Tack had een imperium opgebouwd met de overbekende Suzy Wafels, was zijn eigen productiemaatschappij en uitgeverij Start begonnen en bouwde later zijn eigen opnamestudio’s, terwijl hij ook nog eens aan de basis lag van het tienerblad ‘Joepie.

Eddy Mouffaert: “Toen Tack vond dat zijn artiesten te weinig steun kregen, begon hij een eigen radiostation vanaf het Mi Amigo-zendschip. Hij schonk me zijn vertrouwen om aan de slag te gaan in de showbizz en me te ontwikkelen als componist, auteur en arrangeur. Dit boek vertelt niet de bekende verhalen die overal reeds te lezen waren maar het zijn mijn eigen verhalen die ik met de man beleefd heb. Door velen verguisd, door anderen de hemel in geprezen, maar voor mij nog immer een icoon in de Vlaamse showbizz. Vele artiesten hebben enorm veel te danken aan Sylvain Tack. De persoonlijke contacten, tussen 1969 en pakweg 1974, heb ik in dit boek neergeschreven.”

Eddy Van Mouffaert (1949) was al vroeg bezeten door de muziek. Hij volgde notenleer aan het Muziekconservatorium te Brugge en werd later componist/auteur en ook producer voor talloze bekende en minder bekende artiesten. Zelf stond hij vaak in de hitlijsten als Le Grand Julot. Hij leverde een massa hits af voor Paul Severs, Ricky Gordon, John Horton, Sylviane, Samantha, Cindy, Joe Harris en Rudi Anthony. Het eerste legendarische jingle-pakket van Radio Mi Amigo is eveneens van zijn hand. Momenteel is hij gepensioneerd, maar hij blijft actief in de Vlaamse showbizz als mede- zaakvoerder van de publishing compagny D&V.

° ’Sylvain Tack en ik’ kost 20,00 euro en kan besteld worden via Shop My Books.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Sylvain Tack moet alweer wachten op ‘zijn ‘film

U las het vorige week in het Avondblad, ook de hernieuwde poging om een bioscoopfilm Lees verder

Britse MV Mi Amigo reünie op de Ross Revenge (audio)

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli worden drie hoogdagen vanaf het Ross Revenge-schip Lees verder

Ondanks bijna onmogelijke bevoorradingen toch nog een Mi Amigo Top 50

Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo. In Lees verder

Radiozendschip houdt open dagen (video)

Een lichtschip is tegenwoordig een unicum, eentje met een radiostudio aan boord is dat al Lees verder

Jeffrey Willems: geïnspireerd door ‘de stemmen van de zee’ (audio & video)

De week begon helemaal niet goed, toen we het overlijden - aan een fatale hartstilstand Lees verder

Heruitgave van het boek ‘Sylvain Tack’

In de radiowereld en in het bijzonder die van de zeezenders, is het ongetwijfeld één Lees verder

Radiomaker Jeffrey Willems overleden (audio)

Hij werkte hoofdzakelijk voor de Nederlandse publieke zenders NPO Radio 2 en 3FM. De laatste Lees verder

‘Old Lady’ alsnog gezonken (video)

MV Mi Amigo verdween in de golven Sinds de spectaculaire vlucht uit de haven van Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rudi Koot
Rudi Koot
7 april 2022 - 14:08 14:08

Dit boekje vormt een mooie aanvulling op het boek “Sylvain Tack vertelt” (https://radiovisie.eu/heruitgave-van-het-boek-sylvain-tack/). Het boekje geeft onder andere het hitgevoel van Sylvain Tack weer en hoe in het algemeen een lied in elkaar gezet wordt en vertelt over bekende voorbeelden. Een aanrader.

Jan D.M.
Jan D.M.
5 februari 2022 - 13:58 13:58

Een mooie aanvulling bij het 1ste boek van Sylvain Tack. Eddy Govert was ook de man van de Mi Amigo LP’s op het Vogue-label.

Rudi Koot
Rudi Koot
6 februari 2022 - 20:04 20:04
Antwoord aan  Jan D.M.

Ik begrijp dat er in 1986 een boek van Sylvain Tack is verschenen. Is dat nog ergens te koop in papieren vorm of digitaal?

PVM
PVM
7 februari 2022 - 12:00 12:00
Antwoord aan  Rudi Koot

Ik heb eens gekeken op het exemplaar dat ik heb: Sylvain Tack- Antwerpen: Culemborg, Standaard uitgeverij 1986. Verantwoordelijke uitgever: Scriptoria Belgielei 147a 2018 Antwerpen. ISBN 90 02 15534 7
Deze gegevens zijn uit 1986, maar via Google kan je misschien iets vinden of de navraag doen bij die uitgeverij. Hopelijk lukt het nog!

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx