RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

EAZYFM, Brusselse radio ‘met een buikgevoel’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Brussel en de onmiddellijke Rand start komende zondag EAZYFM. Het gloednieuwe radiostation kondigt zich aan als ‘radio vanuit het buikgevoel’ en ‘wil een verademing zijn tussen al het hitgeweld op de FM-band’.

Op de frequentie 106.5 FM is deze week nog non-stop Beatlesmuziek te horen, maar zondag 16 september wordt de start gegeven van EAZYFM op de enige overblijvende Brusselse frequentie die kon toebedeeld worden aan een Nederlandstalige zender. Alle andere vrije FM-ruimte in de hoofdstad is ingepalmd door nationale radio’s en diverse netwerken. EAZYFM en BRUZZ zijn dus de enige twee Nederlandstalige radio’s die zich specifiek richten naar de luisteraars in Brussel en de onmiddellijke Rand.

Fine Music

EAZYFM, uiteraard ook op Facebook te vinden, wil de ietwat oudere jongeren van 30 en meer aanspreken met muziek en nieuws. Muzikaal wordt het een mix van Modern Adult Contemporary en Adult Contemporary Classic (aan dure Engelstalige radiotermen geen gebrek in het persbericht, red.). Dagelijks van 7 tot 19 uur is er ‘Take it Eazy’, een mix van jazzy sounds, soul, oldies, crooners en pop van de 60’s tot nu . ’s Avonds wordt een kleine beat hoger gegaan met classic pop, soul, disco en Motown. De FM van EAZYFM staat voor Fine Music: kwalitatieve muziek met aandacht voor de roots van de popgeschiedenis en een verruimende blik naar nieuwe muziekstijlen en -smaken.

Quality of Sound

De songs worden weergegeven in originele opnamekwaliteit via Flac compressie, de zogenaamde ‘lossless compression’. De muziek, met een database van 20.000 songs, klinkt alsof ze rechtstreeks van de opnamestudio van de artiest komt. Een doelstelling waar EAZYFM enorm veel tijd en middelen in geïnvesteerd heeft. De playlist-producers zijn Marc Huylebroeck, Lori  De Coster, Kurt Pauwels en Luc Van Kapellen. Voor de technische realisatie tekenen Broadcast Partners en Radiostudio.

Nieuws op maat van de Brusselaar en niet-Brusselaar

De Brusselse zender zendt uit vanuit de Wetstraat en wil ook focussen op regionaal nieuws met een eigen redactie. EAZYFM wil er zijn voor elke Brusselaar maar ook voor elke niet-Brusselaar die in Brussel werkt of Brussel bezoekt. Voor het (inter)nationale nieuws moet nog een keuze worden gemaakt tussen de radiodiensten van Belga en Newsmonkey.

Nooit meer dan 180 seconden reclame/uur

EAZYFM krijgt, in tegenstelling tot BRUZZ, geen subsidies en is dus afhankelijk van reclame-inkomsten. Maar het station heeft er het volste vertrouwen in:  “Door het aanbieden van een kwalitatief en breed product en een grote betrokkenheid van de Brusselse luisteraar, zal ook de regionale adverteerder zich snel verbonden voelen met EAZYFM.” Daphné De Coster zal instaan voor de marketing.

De initiatiefnemers beloven om de reclame te beperken tot maximaal 3 minuten per uur. Klinkt niet erg commercieel, maar deze visie en aanpak sluit aan bij onderzoekcijfers die aantonen dat de irritatie van de luisteraar sterk verhoogt wanneer er te veel reclame wordt uitgezonden. “EAZYFM is er voor de luisteraar en werkt onafhankelijk, dus zonder inmenging van een mediagroep, zodat ook echt rekening kan gehouden worden met de wensen en het plezier van de luisteraar.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, de grensgemeente waar een niet-inwoner kop Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

16 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Adriaan
Adriaan
13 september 2018 - 17:34 17:34

Ik woon in de rand van Brussel (Overijse) en ik kan EazyFM niet ontvangen op 106.5FM

Erwin
Erwin
13 september 2018 - 19:09 19:09
Antwoord aan  Adriaan

Overijse en zuidelijke kant van Brussel is inderdaad een probleem. Komt ook veelal door Radio Passion ergens uit Walloniê al jarenlang zit te blazen. Walen trekken zich daar niks van aan want controle gebeurt daar toch niet. Bovenband mag maximaal 100 w, maar “les Wallons” vegen daar de vloer mee. De classic pop, soul, disco en Motown had gerust 24 uur per dag gemogen. Is erg toegankelijk en zorgt voor wat diversiteit tussen de eenheidsworst.

claude Van Isterdael
claude Van Isterdael
13 september 2018 - 20:48 20:48
Antwoord aan  Erwin

Met je laatste zin ben ik het volkomen met je eens Erwin,Vlaanderen heeft nood aan een soulzender maar helaas zal die er nooit komen omdat er in tegenstelling met Nederland altijd denigrerend over het genre is gedaan, ik kan er persoonlijk over meepraten,vijf jaar lang heb ik er tussen 2013 en juli 2018 als co-producer een “soulshow” gemaakt op Soulradio.
Toch vraag ik me af wie hier zoveel moeite en geld insteekt zowel in middelen als producers, als je zender amper enkele straten verder reikt ?
Op internet zijn ze alvast goed te beluisteren en kijk ik er naar uit om ze
s’avonds eens te beoordelen !

Soulman Vdb
Soulman Vdb
14 september 2018 - 12:12 12:12
Antwoord aan  claude Van Isterdael

ook ik ben meer geintreseerd in de avond,ook ik heb nood aan een soulradio ik ben nogal actief op mixcloud en heb al meer dan 3000shows op mixcloud omdat ik ook vind dat er veel te weinig word meegedaan . https://www.mixcloud.com/SOULBOY12345/

gert
gert
15 september 2018 - 00:28 00:28
Antwoord aan  Erwin

geen nood binnekort kan je zonder probleem naar radio zonien luisteren 😉

Erwin
Erwin
15 september 2018 - 17:38 17:38
Antwoord aan  gert

Amai, als dat zo een allegaartje wordt als moeten en stadsradio Vlaanderen, laat hét dan maar zitten
Luister in de auto en thuis heel veel internet. Veel van de lokale en netwerkstations voegen Niks toe en zijn meer van hetzelfde.

gert
gert
16 september 2018 - 18:38 18:38
Antwoord aan  Erwin

moetoen radio bedoel je zeker 105.7fm die niet in de ether iste vilvoorden,je mist niets hoor,niet te vergelijken met wat moetoen ooit was,steeds dezelfde platen,slecht klinkend regionieuws dat ze daar inelkaar boxen precies vanop de wc dat ze opnemen ofwel met afgedankt materiaal van bolé,dat mag immers nooit veel kosten…

Erwin
Erwin
18 september 2018 - 09:31 09:31
Antwoord aan  gert

Ik bedoelde Moetoen 107.4 vanuit Kampenhout. Regionieuws is inderdaad een ramp, om maar te zwijgen van de oorspronkelijke jingles die klinken alsof ze vanop een aftands cassettebandje. Den bollé heeft nog nooit iets in de lucht gebracht wat de moeite is om naar te luisteren. Amateurisme ten top.

gert
gert
19 september 2018 - 18:11 18:11
Antwoord aan  Erwin

zo is dat beste erwin maar ze reiken wel ver buiten de regio maar veel zelfde plaatjes steeds er op te horen om niet te zeggen elke dag hetzelfde muziek

Erwin
Erwin
21 september 2018 - 20:40 20:40
Antwoord aan  gert

Format (voor zover je hiervan kan spreken) is ellendig. Hoorde al recentere muziek en dan Huey Lewis. Bij het horen van de eerste testuitzendingen hoorde ik enkel oldies, en dacht dat men op 106.5 toch wel doorhad dat wat nergens anders in de regio is te beluisteren. Overigens stond de zender al maanden daarvoor aan met enkel een draaggolf. Ontvangst was toen stukken beter dan nu het geval is. Behoorlijk teruggedraaid lijkt me. Ook jingles in de Franse taal gehoord? Is dit wel toegelaten op een Vlaamse zender?

gert
gert
23 september 2018 - 20:21 20:21
Antwoord aan  Erwin

weer geen lang leven beschoren medunkt,rampzalige ontvangst ook dus ee kwestie v tijd en dan weer iets anders erop zeker of int slechtste geval een draaggolf tot men de stroom tijdelijk uitschakeld zeker

Adriaan Willems
Adriaan Willems
10 oktober 2018 - 16:01 16:01
Antwoord aan  gert

@Gert, en wanneer gaat die Radio Zonien beginnen met haar uitzendingen?

gert
gert
27 september 2018 - 18:55 18:55
Antwoord aan  Erwin

er zitten ook mensen van pajot1,een zender waar er precies weinig dj’s op draaien,pajot 1 op facebook is allang niet meer up to date zag ik ook,gaat alles naar hun zusje mooyzo want daar wel veel leven op…

Soulman Vdb
Soulman Vdb
13 september 2018 - 11:05 11:05

Als ze in Flac uitzenden zou ik toch 320kbps gebruiken in plaats van 192kbps momenteel.
Al moet ik eerlijk bekennen het klinkt momenteel ook al heel mooi

claude Van Isterdael
claude Van Isterdael
13 september 2018 - 18:02 18:02
Antwoord aan  Soulman Vdb

Hier in Sint-Martens-Bodegem geen fluit van te horen, op 106.4 FM zit
Pajot 1 en die komen “loud & clear” door.
Ben toch benieuwd als ex-souldeejay naar hun muziekgenre, zeker s’avonds ?

Don`t copy text!
16
0
Deel hier gerust uw gedachtenx