RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Eazy FM verdwenen van de Brusselse FM

Er druppelt de laatste tijd maar bitter weinig opbeurend nieuws door uit het wereldje van de lokale radio’s in Vlaanderen. Via enkele bronnen uit ons grote RadioVisie-netwerk vernamen we dat met Eazy FM nu ook de laatste Vlaamse onafhankelijke lokale radio in Brussel er mee kapt.

De zender van Eazy FM op 106.5 MHz werd eind september in alle stilte uitgeschakeld. Veel meer dan een non-stopproduct is het station overigens nooit geweest, al sprong het muzikaal wel uit de band door zijn mix van jazzy sounds, soul, oldies, hits, crooners, lounge, groove en pop.

Luc Decoster, jarenlang de gangmaker achter Eazy FM en de vele andere namen die in de afgelopen tientallen jaren via de Brusselse 106.5 te horen waren, bevestigt het stopzetten. Eazy FM doet wel online verder, maar dus niet meer via de ether. Al hoopt hij wel dat er – liefst snel – ergens een jonge generatie radiomakers opstaat die het etherverhaal via de 106.5 wil verderzetten met een nieuw product.

“Qua rendabiliteit is er veel potentieel, de kosten zijn niet overdreven qua prijs/kwaliteit, maar als hobby loopt het wel op natuurlijk”, aldus Decoster, die zijn radiocarrière ooit in 1973 startte bij Radio Atlantis. “De 106.5 in Brussel is een onderschatte frequentie omdat veelal geen rekening wordt gehouden met de bevolkingsdichtheid van Brussel en omliggende. Plus de pendelaars en de Europese Unie, op 1 km van de uitzendplaats.”

Decoster wijst ook op het ‘nieuwe’ gegeven dat dezelfde programma’s op DAB+ Vlaams-Brabant zouden kunnen uitgezonden worden. “Toch een mooi perspectief voor de toekomst. Het betekent wel dat de inspanningen het idee van een hobby overstijgt, vandaar de noodzaak om uit te kijken naar een samenwerking met een jongere ambitieuze generatie radiomakers, die dagelijks het reilen en zeilen verzekert en die er samen voor wil vechten, zoals mijn generatiegenoten dat destijds hebben gedaan.”

Tot slot, voor wie zich vragen stelt bij de formulering “laatste Vlaamse onafhankelijke lokale radio in Brussel”: het stevig gesubsidieerde Bruzz, dat in 2017 zelfs geen erkenningsdossier hoefde in te dienen, beschouwen we al lang niet meer als een “onafhankelijke lokale radio”. Maar dat is uiteraard een heel ander onderwerp.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dirk Van Kessel
Dirk Van Kessel
11 oktober 2022 - 11:39 11:39

Is de kans nu zeer groot dat we binnenkort een stadsradio of een familyradio ook in Brussel te horen krijgen??

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx