RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

DWW Radio wordt elke ochtend dansradio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gloria Monserez, Stéphan Tanganagba en Kawtar Ehlalouch (foto bovenaan), ambassadeurs van De Warmste Week, roepen iedereen op om elke dag te mee dansen met DWW Radio. Dat maakte het trio deze morgen bekend op MNM en Studio Brussel. Onder de noemer ‘Iedereen Danst’ kan… iedereen, elke ochtend om 10:00 uur meedoen, er een filmpje van maken en delen. Het initiatief maakt deel uit van De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT die loopt van 18 tot 24 december.

Al dansend kan je zijn wie je bent

Dansen mag alleen, met vrienden op school of via een online meeting met je collega’s. ‘Want al dansend kan je echt zijn wie je bent’, is achterliggende gedachte. Het idee komt van Gloria, Stéphan en Kawtar zelf. Dansen maakt de meeste mensen gelukkig, ook al moet je er soms een drempel voor over. Gloria, Stéphan en Kawtar: “Al is het maar tien minuten op een dag, even helemaal kunnen doen waar je echt zin in hebt.”

Dat dansen een heilzame werking heeft op ons welzijn is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wanneer we bewegen – dus ook als we dansen – maakt ons lichaam endorfine aan, een neurotransmitter die pijnstillend werkt maar ook zorgt voor een gelukzalig gevoel. Met andere woorden: wie danst, voelt zich blij. Bovendien is dansen belangrijk voor je zelfbeeld en sluit daarom perfect aan bij het thema van deze De Warmste Week: kunnen zijn wie je bent.

Hoe kan je meedansen?

Gloria, Stéphan en Kawtar roepen iedereen op om al dansend een filmpje te maken en dat te delen op je eigen socials met #kunnenzijnwiejebent of je filmpje te delen op De Warmste Week. Je kan er ook laten weten waar, wanneer en met wie je gaat dansen. Misschien komt het presenterende trio dan wel bij je langs.  

° Iedereen Danst zal elke ochtend om 10:00 uur live te horen zijn op DWW Radio (StuBru en MNM), en elke dag te zien zijn op Eén, VRT NU en de socials van De Warmste Week. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx