RadioVisie

  • .
    .

DWW Radio haalde 3.203.455 euro op

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Warmste Week heeft 3.203.455 euro ingezameld voor het DWW Fonds. Met dat geld kunnen alle tweehonderd beoogde projecten gerealiseerd worden. Dat is vrijdag 24 december bekendgemaakt door Siska Schoeters (foto bovenaan – rechts) in de slotshow op Eén en DWW Radio, een samenwerking tussen MNM en Stubru.

Tijdens een week vol verhalen, acties, verzoekplaten en samen dansen (elke dag om klokslag 10:00  uur) heeft Vlaanderen getoond dat we elkaar willen helpen om nog meer onszelf te kunnen zijn. Ook in de aanloop naar De Warmste Week hebben drie VRT-ambassadeurs het voortouw genomen. Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Eén, Op kot) vormden samen met achttien jongerenambassadeurs de #DWW21. Zij hebben het centrale thema “Kunnen zijn wie je bent” op de kaart gezet.

“Kawtar, Stéphan en ik zijn heel dankbaar voor iedereen die samen met ons in actie is gekomen rond dit thema, waar we als jongeren van wakker liggen. Maar we zijn vooral trots en blij dat deze De Warmste Week iedereen heeft getoond dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of op wie je verliefd wordt, dat “kunnen zijn wie je bent” echt iets is wat iedereen verdient”, zegt Gloria Monserez daarover.

Afgelopen week smolten Studio Brussel en MNM voor de eerste keer samen tot DWW Radio. Dj’s van de twee zenders presenteerden in duo’s deze hele aparte in hartje Mechelen, op een ponton op de Dijle. Er werd enkel muziek gedraaid, waarop iemand helemaal zichzelf kan zijn, of kan meedansen, omdat men al dansend echt kan zijn wie je bent. “Dit was héél hard nodig”, blikt Fien Germijns terug. 

“De Warmste Week koos dit jaar voor een nieuwe koers, met één thema en met een fonds bij de Koning Boudewijnstichting, dat relevante projecten rond dit thema een duw in de rug geeft. Vandaag mogen we trots zijn op die aanpak”, zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT. “De Warmste Week stimuleerde het debat én haalde te weinig gehoorde stemmen voor de microfoon. Precies dat is de taak van de publieke omroep. Bovendien kunnen de 200 projecten van De Warmste Week door de steun van het fonds in 2022 echt het verschil maken en duizenden Vlamingen vleugels geven. Ik ben dan ook trots op de VRT-medewerkers die ondanks de lastige corona-omstandigheden, het beste van zichzelf hebben gegeven.”

De Warmste Week 2021

• 130 uur DWW Radio, tegelijk op MNM en Studio Brussel
• De jongste presentator van DWW Radio was gast en grote fan Axel (8), de oudste Peter Van de Veire (50).
• 2.126 verzoeknummers
• 2 exclusieve showcases, van Ed Sheeran en Angèle
• 21 live optredens in Mechelen
• 65 gemeenten waar “De Microfoon” op bezoek kwam, met de drie vliegende reporters Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts
• De eerst plaat bij DWW Radio op 18 december was “This Is Me” uit de film “The Greatest Showman”, de laatste plaat die op 24 december werd gedraaid: “Waterval” van K3.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx