RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Duitsland: WDR versnelde uitrol DAB+

De Duitse publieke omroep WDR is in een snel tempo het DAB+-netwerk aan het uitrollen. Het afgelopen half jaar zijn negen nieuwe zenders aangezet in Noordrijn-Westfalen om de ontvangst te verbeteren. Omdat deze deelstaat grenst aan Nederland en België (Limburg en Luik), is ook in die grensgebieden de ontvangst beduidend beter geworden.

In de maand mei werd reeds een nieuwe zender aangezet in Viersen om de ontvangst in de Duitse regio Nederrijn te verbeteren. Deze maand ging ook een nieuwe zender in Schöppingen, ten oosten van het Nederlandse Enschede aan, om de ontvangst in het noordwesten van de deelstaat te verbeteren. Daarnaast is ook de ontvangst in het Sauerland, Roergebied, Münsterland, Bergisches Land (ten zuiden van Wuppertal), Oostwestfalen-Lippe en Oberbergischer Kreis (ten oosten van Keulen) er op vooruit gegaan.

De WDR-programma’s in Noordrijn-Westfalen zijn te ontvangen op kanaal 11D. Het gaat om 1Live, 1 Live Diggi, alle regionale edities van WDR 2, WDR 3, WDR 4, WDR 5, het multiculturele WDR Cosmo, de kinderzender WDR Maus en WDR Event. Het aanbod via DAB+ in West-Duitsland wordt nog dit jaar verder uitgebreid. Vorige maand is een commercieel netwerk vergund waarop zestien stations mogen gaan uitzenden. De start is voor het vierde kwartaal van 2021 gepland. (BVP – radio.nl)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx