RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Duitsland: uitbreiding eerste landelijke DAB+-net

In Duitsland wordt het eerste landelijke DAB+-netwerk op kanaal 5C uitgebreid met negen extra zenders, zo laat zenderexploitant Media Broadcast weten. Bedoeling is om de ontvangst binnenshuis verder te verbeteren. Het gaat om twee zenders in Beieren en Noordrijn-Westfalen, en telkens één exemplaar in Brandenburg, Mecklenburg-Voorpommeren, Rijnland-Palts, in Saksen-Anhalt en Thüringen.

Door het inzetten van deze nieuwe zenders stijgt het totaal voor de eerste ‘Bundesmux’ naar 149 stuks. Eind 2019 waren dit er nog 137. Eerder dit jaar werden al drie nieuwe zenders aangezet. Het was overigens de bedoeling dat het aantal dit jaar zou toenemen tot 155, maar door de corona-crisis is besloten om de ingebruikname van enkele op te schorten.

De nieuwe zenders gaan vooral voor verbetering van de ontvangst binnenshuis zorgen. Die stijgt door naar 87%, terwijl dat eind vorig jaar nog iets onder de 85% was. Buitenshuis blijft de dekking stationair op 96% van het Duitse grondgebied, alsmede 99% van de snelwegen.

Sinds 2011 kent Duitsland landelijke radio via DAB+. Hierop zijn momenteel stations als Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy, Schwarzwaldradio en Absolut Relax te beluisteren. Aanvankelijk werd er gestart met een netwerk van 27 zenders met vooral dekking in de grote steden. De afgelopen jaren is het aantal zenders fors uitgebreid, waarmee er vrijwel overal in Duitsland ontvangst is. (radio.nl)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx