RadioVisie

  • .
    .

Duitsland: tweede federale mux start in oktober

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het tweede Duitse landelijke DAB+ netwerk, “2. DAB+ Bundesmux”, zal begin oktober eindelijk officieel van start gaan. De netwerkexploitant Antenne Deutschland zal in München gevestigd zijn. De nieuwe mux zal al van bij de start zestien nationale radioproducten tellen en met 70 zenders een dekking hebben van 83 procent van de bevolking. Dat is goed voor een potentieel bereik via de digitale ether van 67 miljoen Duitsers.

Eind januari werd bekend dat er, na twee jaar procederen, een buitengerechtelijk akkoord werd gesloten dat eindelijk de weg vrijmaakte voor de start van de mux. Deze werd al in juni 2017 toegekend aan Antenne Deutschland, een consortium van de netbeheerder Media Broadcast en de Duitse radiogroep Absolut Radio, maar verzandde in een juridisch getouwtrek omdat een andere kandidaat, DABP van Steffen Göpel, zich verongelijkt voelde.

Inmiddels gooide ook de corona-lockdown nog eens roet in het eten bij de voorbereiding van het nieuwe landelijke radionet, waardoor de start werd opgeschoven van begin september naar begin oktober. De bedoeling was eerst om de lancering samen te laten vallen met de prestigieuze internationale elektronicabeurs IFA in Berlijn (3 tot 5 september). Het nieuwe radionetwerk zal dit jaar niettemin een belangrijke stempel drukken op deze IFA-beurs.

Het programma-aanbod zal bestaan ​​uit thematische streams van Absolut Digital en programma’s van derden, maar de inhoudelijke details worden pas in augustus bekendgemaakt, waar dat oorspronkelijk voor eind juni was beloofd.

Joe Pawlas

Wat wel al bekend werd gemaakt is de aanstelling van Joe Pawlas als CEO van Antenne Deutschland. Hij komt over van Warner Brothers, waar hij eindverantwoordelijke was voor de Duitse marketing van alle business units en de digitale strategie.

Voorts werd meegedeeld dat Antenne Deutschland en Ströer, een toonaangevend Duits marketingbedrijf, hun eigen nationale reclamemarketing voor digitale audio oprichten. Het nieuwe bedrijf zal ad.audio gaan heten en zal gevestigd zijn in Hamburg.

Ook technisch is de voorbereiding al volop bezig. Het digitale signaal zal bij de start alle stedelijke agglomeraties en federale metropolen en de belangrijkste transportaders in Duitsland bestrijken. (RDS)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx