fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Duitsland: tweede federale mux start in oktober

Het tweede Duitse landelijke DAB+ netwerk, “2. DAB+ Bundesmux”, zal begin oktober eindelijk officieel van start gaan. De netwerkexploitant Antenne Deutschland zal in München gevestigd zijn. De nieuwe mux zal al van bij de start zestien nationale radioproducten tellen en met 70 zenders een dekking hebben van 83 procent van de bevolking. Dat is goed voor een potentieel bereik via de digitale ether van 67 miljoen Duitsers.

Eind januari werd bekend dat er, na twee jaar procederen, een buitengerechtelijk akkoord werd gesloten dat eindelijk de weg vrijmaakte voor de start van de mux. Deze werd al in juni 2017 toegekend aan Antenne Deutschland, een consortium van de netbeheerder Media Broadcast en de Duitse radiogroep Absolut Radio, maar verzandde in een juridisch getouwtrek omdat een andere kandidaat, DABP van Steffen Göpel, zich verongelijkt voelde.

Inmiddels gooide ook de corona-lockdown nog eens roet in het eten bij de voorbereiding van het nieuwe landelijke radionet, waardoor de start werd opgeschoven van begin september naar begin oktober. De bedoeling was eerst om de lancering samen te laten vallen met de prestigieuze internationale elektronicabeurs IFA in Berlijn (3 tot 5 september). Het nieuwe radionetwerk zal dit jaar niettemin een belangrijke stempel drukken op deze IFA-beurs.

Het programma-aanbod zal bestaan ​​uit thematische streams van Absolut Digital en programma’s van derden, maar de inhoudelijke details worden pas in augustus bekendgemaakt, waar dat oorspronkelijk voor eind juni was beloofd.

Joe Pawlas

Wat wel al bekend werd gemaakt is de aanstelling van Joe Pawlas als CEO van Antenne Deutschland. Hij komt over van Warner Brothers, waar hij eindverantwoordelijke was voor de Duitse marketing van alle business units en de digitale strategie.

Voorts werd meegedeeld dat Antenne Deutschland en Ströer, een toonaangevend Duits marketingbedrijf, hun eigen nationale reclamemarketing voor digitale audio oprichten. Het nieuwe bedrijf zal ad.audio gaan heten en zal gevestigd zijn in Hamburg.

Ook technisch is de voorbereiding al volop bezig. Het digitale signaal zal bij de start alle stedelijke agglomeraties en federale metropolen en de belangrijkste transportaders in Duitsland bestrijken. (RDS)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Duitsland: uitbreiding eerste landelijke DAB+-net

In Duitsland wordt het eerste landelijke DAB+-netwerk op kanaal 5C uitgebreid met negen extra zenders, Lees verder

Duitsland: Nostalgie vanaf januari op DAB+ (maar krijgt meteen concurrentie)

Het werd al een tijdje hardop gefluisterd, maar nu is het officieel: begin januari lanceert Lees verder

Duitsland: hr3 start ochtendshow van zes uur (audio)

De ochtendshow is de motor waarmee een radiostation de dag op gang trekt. Is die Lees verder

Duitsland: Energy Hamburg blijft op FM

Rechter bevestigt oude uitspraak De administratieve rechtbank van Hamburg heeft onlangs uitspraak gedaan in de Lees verder

DAB+ in Noordrijn-Westfalen van start

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen start binnen enkele weken de verdeelprocedure van capaciteit op een Lees verder

Duitsland: Radio 21 kiest nu toch voor DAB+

Weer een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. Het commerciële Radio 21 is deze week gestart op Lees verder

Blad 639: Radio VRW, Duitse doeners en podcasts (audio)

Voorlopig geen feestje, maar wel lof voor 40 jaar Radio VRW. Duitsland krijgt een landelijke Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Qmusic: najaar start met stoelendans

Rijzende sterren: MNM in het spoor van Dina en Ilias

Het is vandaag 8 juli… 1985 (audio)

Sluiten