RadioVisie

  • .
    .

Duitsland: tweede federale mux kan starten

In Duitsland hebben de procederende partijen in de tweede federale mux ‘2. DAB+-Bundesmux’ een buitengerechtelijk akkoord gesloten. Dat heeft de Saksische mediaregulator (Sächsischen Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien, SLM) bekendgemaakt in een persbericht. Hierdoor komt eindelijk de weg vrij voor de start van deze langverwachte mux.

Details over de overeenkomst zijn niet vrijgegeven. Er wordt enkel beklemtoond dat het akkoord slechts mogelijk was dankzij de medewerking van alle betrokken partijen. Daarbij gaat het in de eerste plaats om de operator Digital Audio Broadcasting Plattform GmbH (DABP) van investeerder Steffen Göpel, dat de lancering van de mux al twee jaar tegenhoudt met allerlei juridische procedures.

De mux werd in juni 2017 toegekend aan Antenne Deutschland, een consortium van de netbeheerder Media Broadcast en de Duitse radiogroep Absolut Radio. Media Broadcast en Absolut Radio waren aanvankelijk twee van de vier kandidaten, maar ze beslisten na de deadline om alsnog samen het consortium Antenne Deutschland te vormen, dat uiteindelijk won. DABP, een van de overige kandidaten, was vooraf niet op de hoogte en die zag dit als een procedurefout. In mei 2019 kreeg het bedrijf gelijk van een administratieve rechtbank in Leipzig.

De SLM ging in september 2019 in beroep bij de federale administratieve rechtbank. De buitengerechtelijke oplossing die nu is bereikt, maakt meteen een einde aan een van de belangrijkste juridische geschillen in het Duitse medialandschap in de recente geschiedenis.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx