RadioVisie

  • .
    .

Duitsland: start NRW1 uitgesteld (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De officiële start van het nieuwe commerciële NRW1 in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is met een maand verschoven. Oorspronkelijk zou het station gisteren – donderdag 1 september – van start gaan, maar nu wordt dit dinsdag 4 oktober om 06:00 uur.

Op 1 augustus startte NRW1 met testuitzendingen met non-stop muziek. De afgelopen weken zijn vrijwel alle FM-zenders aangezet. Afgelopen woensdag volgde ook de sterke 103.0 FM. Op deze frequentie was in het verleden de Britse legerzender BFBS Radio 1 te horen. Andere frequenties waren al sinds 2010 niet meer in gebruik. Het complete netwerk heeft een potentieel bereik van 6,5 miljoen luisteraars.

In maart al vergunde de regionale mediaraad LFM een pakket met 27 FM-frequenties aan NRW Audio GmbH & CoNRW1 gaat zich richten op de doelgroep 20-39 jaar. NRW Audio GmbH & Co is een samenwerking tussen elf partijen waaronder Radio NRW, die het mantelprogramma voor de veertig lokale commerciële stations in Noordrijn-Westfalen verzorgd, plus Antenne Bayern. (RadioWereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx