RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Duitsland: sport, film én auto landelijk op DAB+

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Antenne Deutschland, exploitant van de tweede landelijke DAB+-multiplex in Duitsland, heeft twee nieuw radiostations aangekondigd. Vanaf 1 februari is Klassik Radio Movie digitaal via de ether te ontvangen. Halverwege volgend jaar komt daar ook Sportradio Deutschland bij.

Sportradio gaat halverwege 2021 van start en gaat inzetten op een breed scala aan sporten. Duitsland had tot juni 2013 met 90Elf al een sportzender in de ether, maar die richtte zich uitsluitend op voetbal. Het station verdween na het verliezen van de uitzendrechten.

Steeds meer gevuld

In oktober van dit jaar ging de tweede ‘Bundesmux’ officieel van start. In juli werd al bekend dat veertien van de zestien beschikbare plaatsen bezet waren. Nu is duidelijk geworden dat er een zeventiende zender bijkomt.

Bij de start in oktober waren er acht radiostations te ontvangen. Onlangs kwam hier met 80s80s een negende project bij en in januari start eveneens de Duitse versie van Nostalgie op DAB+.

Ook dpd Drivers’s Radio gaat van start

Op 1 januari 2021 zal met dpd Driver’s Radio ook een elfde station van start gaan via de tweede Bundesmux. Het wordt het eerste particuliere radiostation van Duitsland dat zich specifiek zal richten op de doelgroep van automobilisten. Het nieuwe station is deze week al begonnen met uitzenden via het internet op dpd-driversradio.de.

De afkorting dpd staat voor “Driver’s Pop Delivery”. Het programma bestaat uit pop- en rockmuziek en wordt omschreven als “soundtrack voor je reis, je leven, met de liedjes die bewegen en verbinden”. Momenteel is er een non-stop muziekprogramma met nieuws op het hele uur en het weerbericht op het halve uur.

dpd Driver’a Radio is een merk van Wolffberg International Media GmbH in Leipzig, waarbij radioprofessional Erwin Linnenbach (ex-Regiocast, Radio PSR) betrokken is. Linnenbach wordt ook het hoofd van de hierboven vermelde nieuwe Sportradio Deutschland en is voorts betrokken bij National German Radio GmbH (NGR), het bedrijf dat programmaslots in de tweede Bundesmux toewijst namens platformoperator Antenne Deutschland.

De marketing van dpd Driver’s Radio zal overigens gebeuren door de Duitse tak van Energy (NRJ), waar dus ook Nostalgie onder dak zit. Het is de bedoeling om het station eveneens uit te zenden via Astra 23,5° Oost (uplink voor de DAB+ en feed). 

Extra zendersite

Overigens krijgt de tweede landelijke mux vanaf het voorjaar een extra, voorheen niet geplande zendersite in Daun/Eifel, in een samenwerking tussen netbeheerder Media Broadcast en het regionale bedrijf TechniSat. De mast en het pand van de oude SWR-zender Daun-Boverath/Firmerich werden gekocht door TechniSat.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Duitsland: uitbreiding eerste landelijke DAB+-net

In Duitsland wordt het eerste landelijke DAB+-netwerk op kanaal 5C uitgebreid met negen extra zenders, Lees verder

Duitsland: Nostalgie vanaf januari op DAB+ (maar krijgt meteen concurrentie)

Het werd al een tijdje hardop gefluisterd, maar nu is het officieel: begin januari lanceert Lees verder

Duitsland: hr3 start ochtendshow van zes uur (audio)

De ochtendshow is de motor waarmee een radiostation de dag op gang trekt. Is die Lees verder

Duitsland: Energy Hamburg blijft op FM

Rechter bevestigt oude uitspraak De administratieve rechtbank van Hamburg heeft onlangs uitspraak gedaan in de Lees verder

Blad 1580: Lowry Mays, 2. DAB+ Bundesmux, NPO 3FM

• VS: Lowry Mays, stichter Clear Channel, overleden • Duitsland: uitbreiding voor tweede Bundesmux • Lees verder

Blad 1575: Silvie Strobbe, Rode Duivels, DAB+ in Duitsland

• Silvie ging van de wolf naar de panter • VRT-radio's bereiden Rode Duivels-koorts voor Lees verder

Duitsland: DAB+ verzekeren tijdens rampen

RFmondial voerde in Hannover met succes een veldtest uit om alternatieve distributieoplossingen voor DAB+-zenders te Lees verder

Duitsland: start NRW1 uitgesteld (video)

Oorspronkelijk zou het station gisteren - donderdag 1 september - van start gaan, maar nu Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx