RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Duitsland: Saarland krijgt nu toch eigen commerciële mux

In Duitsland kun je via DAB+ zowat overal minimum drie muxen ontvangen, met name de twee (commerciële) Bundesmuxen en een mux uit het ARD-net. In tien van de zestien Duitse deelstaten heb je daarnaast nog keuze uit een of meerdere landelijke en/of regionale commerciële muxen.

Dat maakt echter dat er nog steeds zes deelstaten zijn waar die regionale digitale mogelijkheden nog niet bestaan. In Noordrijn-Westfalen komt er pas eind dit jaar een eerste commerciële landelijke mux en ook in Saarland, de kleinste deelstaat van Duitsland, lijkt de start van een landelijke commerciële mux al twee jaar op de Processie van Echternach.

Al is er opnieuw uitzicht op beterschap nu de Landesmedienanstalt (LMS) Saarland, de plaatselijke mediaregulator, de exploitatie van de landelijke mux (in blok 9C) heeft toegewezen aan Media Broadcast. Eerder slaagde concurrent Divicon Media er niet in om de programma-aanbieders over de streep te krijgen.

Media Broadcast wil tegen eind dit jaar maximaal 16 radioprogramma’s verdelen via de locaties Schoksberg en Spiesen, samen goed voor een bereik van 70 procent van de Saarlandse bevolking en 80 procent van het aantal autostradekilometers.

Intussen blijft in de volgende vier Duitse deelstaten de digitale deur voorlopig nog steeds dicht voor regionale/landelijke commerciële radio: Mecklenburg-Voor-Pommeren, Nedersaksen, Rijnland-Palts (met uitzondering van een testmux in Bretzenheim) en Thüringen.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx