RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Duitsland: RadioADMaker maakt audiospots in drie minuten

Het Münchens radiostation Gong 96.3 heeft een platform ontworpen dat artificiële intelligentie en stemmen gebruikt waarmee je in drie minuten een audiospot kunt creëren, produceren en boeken. Het platform RadioADMaker verzorgt de copywriting en de volledige productie van de spot.

“We hebben nagedacht over hoe vooral kleinere, lokale klanten, die misschien nog niet eerder aan radioreclame hebben gedaan, eenvoudig zelf commercials kunnen maken en inboeken, inclusief geo-targeting. Ons platform kan dat dankzij kunstmatige intelligentie”, zegt Johannes Ott (foto boven), CEO van Gong 96.3, die op het idee kwam.

Het platform bedient momenteel potentiële adverteerders in het uitzendgebied van het station en dat van zijn digitale zusje, 089Kult.

“Je selecteert eerst voor welke stad of regio je wilt adverteren en voor welk radiostation. Vervolgens vul je een paar feiten in over het onderwerp waarvoor je wilt adverteren. De AI doet vervolgens in enkele seconden vijf tekstvoorstellen voor de spot. Daarna kies je een van de vijf stemmen en selecteer je de passende muziek. De AI maakt hiermee de afgewerkte online audiospot.”

Nadat de gebruiker een budget heeft gekozen en via PayPal heeft betaald, wordt de spot automatisch ingepland als pre-rollreclame, dus voordat de stream start.

“RadioADMaker maakt uiteraard geen conventioneel geproduceerde ‘glossy’ audiospots. Maar onze evaluatie heeft aangetoond dat gebruikers dit kwaliteitsniveau accepteren. En sommige proefpersonen merkten niet eens dat de stemmen artificieel waren”, aldus Ott.

“Het platform biedt omroepen de mogelijkheid om een ​​geheel nieuwe klantendoelgroep te bereiken”, zegt Roman Bauer, algemeen directeur van rb media, dat het platform mede ontwikkelde. “Zelfs de kleine slagerij om de hoek of de sportvereniging kan op enkele minuten radioreclame boeken.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx