RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Duitsland: Radio 21 kiest nu toch voor DAB+

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Weer een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. Het commerciële Radio 21 is deze week gestart op uitzenden op DAB+ in de regio Bremen. De laatste tegenstander van digitale etherradio in Nedersaksen is hiermee alsnog overstag gegaan. Tot een paar maanden geleden moest de zender nog helemaal niets weten van de digitale ether. 

Sterker nog: achter de schermen werd er zelfs flink gelobbyd om de uitrol van DAB+ in Nedersaksen tegen te houden. Ze kregen daarbij gehoor van de Landdag, zoals het parlement in Nedersaksen genoemd wordt. Al hun inspanningen ten spijt gaat de publieke omroep NDR gaat onverminderd verder met de uitrol van haar DAB+-netwerken. Zo werd deze week nog een nieuwe zender in het noorden van het Emsland aangezet. Ook de twee landelijke DAB+-netten blijven er onverminderd in de lucht.

Radio 21 is overigens niet gestart in Nedersaksen zelf, maar wel via het netwerk voor Bremen/Bremerhaven op kanaal 6A. Dit netwerk is ook in een deel van het noorden van de deelstaat goed te ontvangen. Op FM was Radio 21 in Bremen al te beluisteren. “We zijn blij om de beste rockhits in de hoogste digitale kwaliteit in Bremen aan te bieden en eindelijk ook in Bremerhaven ontvangen te zijn”, aldus een mededeling van de zender.

Met de start van Radio 21 op DAB+ is de laatste tegenstander van digitale etherradio alsnog overstag gegaan. Concurrent ffn is al enige tijd digitaal te ontvangen in de regio’s Bremen en Hamburg. Antenne Niedersachsen startte in mei van dit jaar op DAB+ in Hamburg. (radio.nl)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx