RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Duitsland: Oldie Antenne via DAB+ in 8 deelstaten

Oldie Antenne breidt zijn ontvangst via DAB+ uit naar 8 Duitse deelstaten. Het oldiesproduct, een dochter van Antenne Bayern en een zusje van Rock Antenne, is sinds begin 2022 al in vier deelstaten te beluisteren. Daar komen er nu nog eens zoveel bij.

Oldie Antenne was binnen Antenne Bayern de opvolger van de webstream ‘Oldies but Goldies’ en startte op 1 februari 2022 via DAB+ als een zelfstandig gemodereerd radioproduct in Hamburg, Noordrijn-Westfalen en Saarland. In maart 2022 volgde Hessen. Deze vier deelstaten waren samen al goed voor een potentieel bereik via de digitale ether van ongeveer 27 miljoen inwoners.

Met de nieuwe uitbreiding komen daar nog eens 15 miljoen inwoners bij. In Bremen en Saksen is dat het geval vanaf april, de technische activering daarvan is momenteel volop bezig, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein volgen in juni.

Oldie Antenne speelt voornamelijk de grootste hits van de jaren ’70 en ’80 en de presentatoren genieten een landelijke bekendheid. Viktor Worms en Uwe Bahn behoren tot de oudere garde van Duitse radiogrootheden, net als Stephan Lehmann, Stefan Schwabeneder en Bob Murawka.

Tegelijk kondigt de zender extra webstreams aan. Naast het hoofdprogramma starten vanaf april zes non-stop muziekstreams: Rock Classics, Disco Fever, Fetenhits, 80er New Wave, Bella Italia en NDW – Neue Deutsche Welle. Deze nieuwe streams zijn gratis beschikbaar met de Oldie Antenne-app en via oldieAntenne.de.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx