fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Duitsland: Nostalgie vanaf januari op DAB+ (maar krijgt meteen concurrentie)

Het werd al een tijdje hardop gefluisterd, maar nu is het officieel: begin januari lanceert de Franse N-Group zijn bekende radiomerk Nostalgie ook in Duitsland. Naast zijn thuismarkt Frankrijk is Nostalgie al in de lucht in België, Zweden, Finland, Libanon en Zwitserland.

De N-Group is op de Duitse digitale radiomarkt al sinds 2011 aanwezig met de vanuit Hamburg gestuurde Duitse versie van NRJ, “ENERGY – HIT MUSIC ONLY!”, dat op de eerste Bundesmux wordt uitgezonden. De Duitse Nostalgie krijgt een plekje op de begin oktober gelanceerde tweede federale DAB+.

Het was al bekend dat de Franse groep een kanaal had gereserveerd op die tweede Bundesmux, maar er werd totnogtoe geen naam gekleefd op het radioproduct. Volgens Olaf Hopp, grote baas van de Duitse NRJ Group, was het “een gemakkelijke beslissing” om op de kar te springen van deze tweede Bundesmux.

Nostalgie zal zich, net als in de andere landen, richten op de leeftijdsgroep tot 59 jaar, met 35-49 als kerndoelgroep. De basis van het programma is een muziekformaat dat de beste nummers uit de jaren ’80 combineert met die uit de jaren ’70 en ’90.

De zetel van het nieuwe station komt in Berlijn. Programmatorisch is er eerder sprake van een voorzichtige start. Er komt van 6 tot 10 uur een ochtendshow “Nostalgie am Morgen“ met Sarah Fripon, gevolgd door “Nostalgie am Tag” van 10 tot 20 uur met Simone Moser en dagelijks vanaf 20 uur “Die 80er ab Acht“.

Het weekendteam zal bestaan uit Iga Olkusnik, Chrys Kanaridis, Susann Materac en Chris Peisker. Meer informatie vanaf begin januari op nostalgie-radio.de.

Daar is ook 80s80s Radio

Overigens mag Nostalgie al meteen stevige concurrentie verwachten, want eveneens deze week kondigde het Duitse radiobedrijf Regiocast, dat actief is in heel Duitsland, aan dat het vanaf 1 december zal starten met “80s80s Radio” via dezelfde tweede DAB+ Bundesmux.

Regiocast neemt zo een van de twee vrije plekjes in die nog open waren in deze mux. Dat betekent dat nu al 15 van de 16 beschikbare ‘slots’ verkocht zijn. Ook Regiocast is al langer actief via de eerste Bundesmux met de behoorlijk succesvolle producten Radio BOB! (Deutschlands Rockradio) en Sunshine Live (de tweede in een licentie via Eurocast).

80s80s Radio, dat behalve online ook al zo’n vijf jaar wordt uitgezonden via de regionale DAB+ in Hamburg, zoekt het – ten opzichte van het eerder mainstream gerichte Nostalgie – muzikaal iets meer in de progressieve muziek van de jaren ’80, met meer new wave en de toenmalige Neue Deutsche Welle, een genre dat ook bij ons doorbrak.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad: 749: Podcast, reclame en Wolfman (video)

Duitsland: Hoorspelen, podcasts en radioshows. Gratis te beluisteren. Nederland: Na de eerste schrik, het betere Lees verder

Blad 743: Mannen, vrouwen & ‘anoraks’ (video)

Haast u, want het is nog maar heel even... kerstmis bij Sky Radio. Duitse vrouwen Lees verder

Blad 727: Luisterrijk, Joke FM en Giel B. (video)

Uw kans op proevertjes van Nederlandstalige audioboeken. Joke FM lacht dan toch niet met heel Lees verder

Blad 723: Omroep Voeren, Ferry Eden, Klassik Radio

Het eerste carnavalsstation op Radioplayer komt uit... Voeren. Deze RNI-hitlijst uit januari 1972 klinkt beter Lees verder

Blad 716: Erkenningen, DAB+ en TuneIn (video)

Frequenties zijn een schaars goed en daarom blijven ze beter in de lade? In Duitsland Lees verder

Duitsland: kandidaten voor DAB+ in Noordrijn-Westfalen zijn gekend

In Noordrijn-Westfalen, de onmiddellijke Duitse buur van België en Nederland, werd donderdag de langverwachte aanbesteding Lees verder

NDR wijzigt kanaal DAB+ in noordwest-Nedersaksen

De NDR, de publieke omroep voor Noord-Duitsland, wijzigt het kanaal waarop haar DAB+-net in het Lees verder

Blad 698: Lievegem, NRJ Hamburg & een ultieme classics-lijst

Omdat hij uit de buurt is én goed is in reportages ter plaatse. In Duitsland Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jaap
Jaap
23 november 2020 - 08:53 08:53

Wanneer in Nederland Nostalgie ??

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Channel managers voor Qmusic en Willy

Belg leidt Europese DAB+-lobby

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

Sluiten