RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Duitsland: nog 12 kandidaten voor FM-kavel

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van de veertien aanvragen voor het vrije FM-kavel in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn er twaalf ontvankelijk verklaard. Dit werd vorige week vrijdag bekendgemaakt tijdens de periodieke bijeenkomst van de regionale mediaraad LFM. Twee aanvragen werden niet goedgekeurd, die van Rhein-Ruhr-Radio en Radio Lippe.

Rhein-Ruhr-Radio had verzuimd om een vergunning, vergelijkbaar met de benodigde toestemming van het VRM in Vlaanderen, mee te sturen bij de aanvraag. Radio Lippe had alleen een aanvraag gedaan voor de frequentie 103.0 FM uit Bielefeld. Maar in de voorwaarden van de aanvraagprocedure staat dat frequenties niet afzonderlijk worden verdeeld, maar als kavel.

De 103.0 FM is namelijk het huzarenstukje van het zevenentwintig frequenties tellende kavel. Net door deze frequentie in Bielefeld is het netwerk commercieel interessant geworden. Tot vorig jaar werd deze 71 kW sterke zender nog gebruikt door de Britse legerzender BFBS Radio 1. Van de overige zenders van dit kavel hebben er maar drie een vermogen van meer dan 1 kW. Desondanks heeft het complete netwerk een potentieel bereik van 6,5 miljoen luisteraars.

In de race voor het FM-kavel zijn nu nog Antenne NRW (product van Antenne Bayern), Arabella NRW, NRW Gold (product van ffn), Kiss FM, Metropol FM, Radio 21 NRW, Flux FM, Mydio (product van Radio NRW), Radio Teddy, Kuk FM (product van Radio Teddy), Rock Antenne en Social-Radio.nrw (product van Studio Gong). Zij krijgen nu het verzoek van de LFM om een samenwerkingsovereenkomst met elkaar te sluiten voor een divers programma. 

Of dat gaat lukken is nog maar sterk de vraag, aangezien de formats van de indieners toch wel behoorlijk verschillend zijn en alle elf de kandidaten het met elkaar eens moeten zijn. Mocht het niet tot een samenwerking komen, dan gaat de mediaraad een besluit nemen over welke partij het FM-kavel, dat al grotendeels sinds 2010 braak ligt, krijgt. (Radiowereld.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx