RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Duitsland: iedere luisteraar krijgt zijn… boom (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Twee Duitse radiostations, RS2 in Berlijn en Brandenburg en Antenne Bayern in Beieren, gaan een boom planten voor elke luisteraar die ze hebben. Hoeveel hangt af van het aantal personen dat gemiddeld per uur afstemt. Voor RS2 zijn dat er iets meer dan honderdduizend. Voor Antenne Bayern, één van de grootste commerciële regionale zenders, gaat het om ruim een miljoen.

“Wij zijn een familiezender en zijn dit aan onze luisteraars, de toekomst van onze planeet en onze kinderen verplicht,” aldus RS2-zenderbaas Armin Braun, die pas vader is geworden. “Samen beschermen we de toekomst van onze kinderen,” aldus Antenne Bayern-baas Felix Kovac. “En we maken het zo makkelijk: luisteren en automatisch iets goeds doen.”

En in dat laatste antwoord zit tegelijk een belangrijke reden om dit juist nù doen: de luistercijfers. In Duitsland worden die slechts twee keer per jaar gerapporteerd. De metingen lopen van eind augustus tot en met medio december en van begin januari tot en met begin maart. 

Zo’n twintigduizend Duitstalige personen worden gebeld en gevraagd naar welk radiostation ze de dag voordien tussen 06:00 – 06:15 uur en 06:15 – 06:30 uur, etc… hebben geluisterd. Plus welke zenders ze de afgelopen twee weken hebben gehoord. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald hoeveel luisteraars een radiostation heeft.

Normaliter werden Duitse radiostations gedurende de twee meetperiodes overspoeld met prijzenacties om zoveel mogelijk luisteraars te winnen. Maar nu het klimaat een belangrijk onderwerp is, hebben RS2 en Antenne Bayern alvast besloten om het over een andere boeg te gooien. En met het onderwerp klimaat wordt ook handig op het gevoel van de luisteraar ingespeeld, want iedereen wil toch een steentje bijdragen aan een beter klimaat?

De bomen worden nog voor de zomer van 2020 gepland in het uitzendgebied van deze omroepen. In Nederland werd een actie rond eenzelfde thema al opgezet in 2017 door Sublime. In een speciaal Sublime Bos werden toen honderden bomen gepland op de Utrechtse Heuvelrug. Het benodigde bedrag hiervoor werd opgehaald middels crowdfunding. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Arlette Nees-Hellemans
Arlette Nees-Hellemans
4 september 2019 - 15:34 15:34

Mij heeft nog nooit iemand gevraagd naar welke zender ik luisterde!
Gelukkig maar voor het huidige Klara en spijtig voor het veel interssantere Musiq3…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx