RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Duitsland: hr3 start ochtendshow van zes uur (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De ochtendshow is de motor waarmee een radiostation de dag op gang trekt. Is die OK, dan blijft de luisteraar meestal langer ‘hangen’. Daar is iedereen het over eens. Minder duidelijkheid is er over de lengte van zo’n ochtendblok. Wel is er de vaststelling dat die uitzendingen steeds langer worden.

Het uithoudingsvermogen van de twee ochtenddeejays van de Duitse publieke popzender hr3 in Hessen wordt flink op de proef gesteld. Sinds maandag is hun programma verlengd tot maar liefst zes uur. Voortaan is het duo dagelijks tussen 05:00 en 11:00 uur te horen. Ochtendblokken van vijf uur zijn al jaren heel gebruikelijk op de Duitse radio, maar om 10:00 uur zijn ze allemaal afgelopen en voert de muziek weer de boventoon.

Hr3 gooit deze ongeschreven wet nu overboord. Tot nu toe duurde de ochtendshow op de publieke popzender tot 09:30 uur, maar sinds gisteren is er anderhalf uur bijgekomen. Tobias ‘Tobi’ Kämmerer en Tanja Rösner (foto bovenaan – credits: hr3/ Niels Burock) moeten zich zes uur lang concentreren tijdens de ‘hr3 Morning Show XXL’. Dat zijn ruim twee marathons achter elkaar als het in tijd omgerekend wordt.

Kämmerer en Rösner vormen sinds vier jaar een duo. Deze laatste, die in de zomervakantie steevast de Zeeuwse kust in Nederland bezoekt, was daarvoor al met een andere presentator in de ochtend te horen. De man is mateloos populair in Hessen. Kämmerer was voorheen op de middag te beluisteren. Om de extra tijd te vullen heeft hr3 een nieuwe comedy aangekocht. Voortaan wordt ‘Ungefragt Nachgefragt, Deutschlands geheimstes Radioquiz’ met Jürgen Kerbel uitgezonden. 

Deze comedy is al ruim acht jaar op andere radiostations in Duitsland te horen, waaronder 104.6 RTL in Berlijn. De insteek is simpel: een nietsvermoedende Duitser wordt gebeld met een raar verhaal, terwijl er allerlei vragen gesteld worden. Voor elk goed antwoord krijgt de luisteraar vijftig euro. Alleen weet hij/zij helemaal niet dat het om een quiz gaat.

Met de aankoop van deze nieuwe comedy is uiteraard geen extra anderhalf uur te vullen. Daarom wordt er veel herhaald gedurende de ochtend. Er zijn immers maar weinig luisteraars die de volle zes uur meekrijgen. En dus kan een item van voor 07:00 uur makkelijk nog een keer na 09:00 uur herhaald worden. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Duitsland: Energy Hamburg blijft op FM

Rechter bevestigt oude uitspraak De administratieve rechtbank van Hamburg heeft onlangs uitspraak gedaan in de Lees verder

Duitsland: Radio 21 kiest nu toch voor DAB+

Weer een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. Het commerciële Radio 21 is deze week gestart op Lees verder

Duitsland: DAB+ blijft gestaag groeien

In Duitsland steeg het aantal DAB+ toestellen in huishoudens – autoradio’s dus niet inbegrepen – Lees verder

Duitsland: ON AIR. 100 Jahre Radio (video)

Ausstellung im Museum für Kommunikation Berlin Terug van nooit weggeweest, met een echte renaissance er Lees verder

Blad 1477: Nostalgie, Radio 538, Brillux Radio (audio)

• Urbanus, CPex en Emma Bale vervolledigen Nostalgie Beach Festival • Radio 538 vervangt Die Lees verder

Blad 1471: Nedersaksen, Facebook, SmartRadio

• Nedersaksen krijgt tien regionale muxen • Geen podcasts meer via Facebook (al werkte dat Lees verder

Hamburg: tweede private DAB+ start donderdag

Hiermee stijgt het aantal stations in de digitale ether van de oudste Hanzestad tot ongeveer Lees verder

Blad 1447: DH Radio, Michel Follet, DAB+ Hamburg

• Hoe DH Radio de meubelen redt voor de CSA • Michel Follet te gast Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x