RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Duitsland: Energy Hamburg blijft op FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Rechter bevestigt oude uitspraak

De administratieve rechtbank van Hamburg heeft onlangs uitspraak gedaan in de bodemprocedure tussen Energy Hamburg en Mediaregulator MA HSH over de toewijzing van FM-frequenties. Opnieuw valt deze in het voordeel van de zwarte panter. In november 2019 werd bekend dat Energy na een kwarteeuw haar FM-frequenties in en om de stad kwijt zou raken. In augustus van dit jaar liep de huidige vergunning af en daarom moest alles opnieuw verdeeld worden.

Groot was de verbazing toen Mediaregulator MA HSH (Hamburg/Sleeswijk-Holstein) besloot om de frequenties niet opnieuw toe te kennen aan Energy, maar aan het alternatieve Flux FM uit Berlijn. Daarop startte Energy Hamburg, eind 2019, bij de administratieve rechtbank een zogenaamde ‘Eilrecht-Schutzverfahren’. Dit is een soort tijdelijke voorziening die moest voorkomen dat het station in augustus daadwerkelijk haar zenders moest uitzetten. Met succes, want de rechter besloot de voorziening toe te wijzen. Hierdoor mocht men in de lucht blijven zolang de bodemprocedure liep.

Financieel plan voldoet niet

Nu heeft de administratieve rechtbank van Hamburg uitspraak gedaan in deze bodemprocedure. En opnieuw oordeelde de rechter dat Flux FM onterecht is toegelaten tot de verdeelprocedure. Dit keer werd, zoals dit bij het kort geding nog wel het geval was, geen probleem gemaakt van het feit dat de aanvraag van Flux FM maar door één van de twee directeuren ondertekend was. Wel werd gestruikeld over het het financiële plan van de zender. Bij de aanvraag werd immers slechts een dossier voor drie jaar ingediend, terwijl dat er eentje voor vijf jaar moest zijn.

MA HSH wil eerst de uitspraak van de rechter bestuderen voordat besloten wordt of er beroep ingesteld wordt. Met deze nieuwe uitspraak ziet het er naar uit dat Energy Hamburg mag blijven uitzenden op FM. Onlangs werd de vergunning al met tien jaar verlengd, omdat de oude verlopen was en men eigenlijk illegaal in de lucht was. (radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx