RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Duitsland: Antenne MV is nu 80s80s (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na 28 jaar is in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren het doek gevallen voor Antenne MV. Afgelopen woensdag 26 mei om 08.08 uur heeft 80s80s de FM-frequenties overgenomen. De eerste plaat die gedraaid werd, was ‘Suspicious Minds’ van Fine Young Cannibals. De afgelopen dagen werden luisteraars al gewezen op de naderende wissel.

Middels audiofragmenten van de belangrijkste nieuwsfeiten van de afgelopen jaren uit Mecklenburg-Voorpommeren, werd er teruggekeken op de rijke geschiedenis van het station. Woensdagochtend werd er vanaf acht uur letterlijk acht minuten lang afgeteld naar de start van 80s80s, waarna de knop, om stipt 08:08 uur, omging.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het 80s80s format enkel uit eighties muziek. Regiocast lanceerde het station al in 2015. Eerst enkel via internet en DAB+ in de regio Hamburg. Sinds december is men ook te ontvangen via het tweede landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. Nu zijn er tien FM-frequenties in Mecklenburg-Voorpommeren bijgekomen.

Overdag zijn er op FM speciaal geproduceerde programma’s voor Mecklenburg-Voorpommeren met regionaal nieuws, weer en verkeer. Diverse deejays van Antenne MV zijn meeverhuisd naar 80s80s, weliswaar vaak op een andere plek in de programmering. De playlist van 80s80s Mecklenburg-Voorpommeren is vrijwel identiek aan die van de landelijke editie al zit er wel tijdsverschil in.

Net als bij Antenne MV is op 80s80s in Mecklenburg-Voorpommeren niet alles live. Regiocast staat erom bekend regelmatig voicetracks in te zetten. Vooral in de avonden en weekenden komen de meeste programma’s uit de computer. Het nieuws wordt de hele dag geproduceerd vanuit Kiel, waar een nieuwshub zit die alle Regiocast-stations voorzien van nieuwsbulletins.

Met 80s80s op FM hoopt eigenaar Regiocast meer luisteraars te lokken. Al enige tijd gaat het niet zo goed met de zender. Volgens de laatste cijfers bereikt men dagelijks 258.000 luisteraars, wat goed is voor een marktaandeel van 15,3%. Ter vergelijking: concurrent Oostseewelle trekt dagelijks 378.000 luisteraars, goed voor een marktaandeel van 25,9%. Ook de publieke zender NDR1 Radio MV scoort beter dan Antenne MV. (Radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx